Bestemmingen Europa Nederland

Bijzonder overnachten bij Op Oost op Texel

Onlangs was Romy een weekje op vakantie in eigen land. Ze is namelijk naar Texel geweest! En daar heeft ze erg bijzonder en vooral heel erg leuk overnacht. Bij Op Oost op Texel ben je echt even weg van de gebaande paden, begeef je je in de natuur en slaap én eet je op een bijzondere plek. Nieuwsgierig geworden? Lees dan vooral verder.

Slapen in een oud wierhuis op Texel

Bij aankomst kom je aan in een klein dorpje ten oosten op Texel. Je ziet er voornamelijk wat boerderijen bij elkaar in de buurt staan. Één van die boerderijen is opgeknapt en heeft plaats gemaakt voor een heerlijk hotel inclusief fantastisch restaurant. Maar daar later meer over ;-).

We liepen richting de receptie en werden buiten vriendelijk ontvangen door twee prachtige pauwen die rond lopen op het erf! Je merkt dus al snel dat je echt even weg ben van de alledaagse drukte. Vervolgens liepen we door en werden we ontvangen en kregen we meteen even een rondleiding. Op Oost is nu zo’n 3 maanden open dus alles is nieuw! We liepen langs de tuinkamers die allemaal een terrasje hebben met uitzicht op de tuin. We stopten even bij de geplante bloemen en kruiden. Wat we echt super leuk vonden, is dat je hier zelf kruiden kunt plukken voor in je thee die je op je kamer kunt maken. We hebben hier dan ook erg veel gebruik van gemaakt. Heerlijk, zo’n vers theetje!

Uiteindelijk kwamen we aan bij onze kamer: de wierlodge. Van buiten ziet het er super schattig uit en lijkt op een klein oud Hollands huisje! Deze kamers worden de wierlodge genoemd omdat vroeger hier het wier werd gedroogd wat vervolgens werd vervoerd door heel Europa!

Beneden hebben we een schattige woon ruimte met daarachter de douche en wc. Bovenop de vide bevindt zich het slaap gedeelte. We vonden het erg leuk dat hoewel je toch in een hotel verblijft je toch een soort van huisje hebt waar je je kunt terug trekken.

Ontbijt op bed

Hoewel het bed erg lekker ligt was ik wel erg vroeg wakker elke ochtend. Ik was elke keer namelijk klaar wakker door het gekukel van de haan vroeg in de ochtend. Ook hieraan merk je, je bent echt weg van thuis en de stad haha!

Na toch een lekker nachtje slapen werd er om 9 uur op onze kamer deur geklopt. Onze ontbijt mand stond klaar! Bij Op Oost kun je kiezen om in het restaurant te ontbijten of een ontbijt mand te laten bezorgen bij je kamer. We hebben beiden gedaan en allebei is erg leuk om te doen. De ene keer wil je lekker op je terras of juist op bed je ontbijtje eten en de andere keer wil je gewoon lekker aangekleed en al in het restaurant plaats nemen, dus het was fijn dat deze keuze er was.

Het was een erg lekker en vers ontbijt, van heerlijke broodjes tot warme croissant met jam en een eitje en wat yoghurt. Je krijgt erg veel om lekker op te smikkelen.

Uiteten bij het kookatelier

Naast slapen kun je ook eten bij Op Oost. Hun voormalige restaurant het Kookatelier is namelijk meeverhuist naar deze locatie! Op maandag serveren ze een vis uit de zee in zoutkorst. Toen wij er waren kregen we een heerlijke zeebaars.

Naast de vaste gerechten op maandag, serveren ze van woensdag tot zaterdag een fantastische 8 gangen diner. Je kunt zelf kiezen hoeveel gangen je neemt, maar wij besloten om all out te gaan en alle gangen te proberen. Dit was onze beste keuze ooit, want wat hebben wij fantastisch gegeten zeg. Het diner heet ‘Served by Nature’. Dit betekent dat alle ingrediënten uit de natuur en lokaal verkregen zijn. Wat resulteerde in geweldige vis gerechten voornamelijk en bijzondere kruiden die je op Texel kunt vinden. Als je een keer speciaal uiteten wilt op Texel dan is dit echt de aanrader!

Ben jij weleens op Texel geweest? Wat zijn jouw beste tips?

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.