Bezienswaardigheden van Kopenhagen (deel 1)

Een hele leuke stedentrip is er één naar Kopenhagen. Marije en ik zijn samen naar deze stad geweest en was voor mij de eerste keer naar Scandinavië. Wat was dit geweldig! Kopenhagen is totaal anders dan de standaard Europese steden die je kunt bezoeken, je begeeft je in een hele andere wereld. En dat maar 3 kwartier met het vliegtuig van Nederland vandaan! Benieuwd naar de top bezienswaardigheden die wij bezocht hebben tijdens onze stedentrip? Lees dan verder.

Nyhavn

De nummer 1 bezienswaardigheid die je moet bezoeken is natuurlijk Nyhavn, een kleine haven midden in Kopenhagen met veel kleurrijke gebouwen. De overvolle terrasjes in de zomer zijn ontzettend gezellig, daarnaast is deze haven onder de locals ook een populaire uitgaansplek.

Kopenhagen

Kopenhagen

Kopenhagen
Daarnaast kun je ook heerlijk eten bij de vele restaurantjes van de Nyhavn.

Tivoli Kopenhagen

De nummer 2 van leukste bezienswaardigheden is toch zeker het pretpark Tivoli. Het is één van de oudste pretparken van Europa. Benieuwd wat wij in dit pretpark beleeft hebben? Je leest het in dit artikel. 

Kopenhagen

Børsen

Børsen is het beursgebouw in het centrum van Kopenhagen en één van de oudste beursgebouwen van de wereld. Het gebouw wordt beschouwd als een voorbeeld van de Nederlandse renaissancestijl in Denemarken. Het is een bijzonder gebouw om te zien en was voor ons de eerste kennismaking met de bouwarchitectuur van Denemarken. Het leuke hiervan was is dat de bouwstijl nergens mee te vergelijken is. Het heeft inderdaad wel wat weg van de Nederlandse bouwstijl, echter met een Scandinavische twist.

Kopenhagen

Kopenhagen

De Tuinen van Christiansborg slot

Vlakbij Børsen staat de Christiansborg slot. In het gebouw zijn het Deense parlement, het Deense Hooggerechtshof en het bureau van de Eerste minister van Denemarken gevestigd. Het ironische is, is dat wij de voorkant van Christiansborg slot helemaal niet gezien hebben. Ik kom bij het schrijven van dit artikel er pas achter wat het Christiansborg slot is. Doordat wij de eerste dag wat door Kopenhagen aan het struinen waren, kwamen wij bij toeval de tuinen van Christiansborg slot tegen. Het is hier heel rustig en het ziet er prachtig uit. Een mooie plek om wat mooie foto’s te schieten. Kopenhagen

DSC04305

Kopenhagen

Verlosserskerk

De Verlosserskerk is bekend om zijn toren. Deze zie je vanaf verschillende punten boven de stad uitkomen. De toren staat vooral bekend om zijn kurkertrekkervorm. De wijk om deze kerk heen is ook een heel gezellige wijk, met leuke huisjes en lekkere eettentjes.

Kopenhagen

Kopenhagen
De wijk heeft wat weg van Amsterdam.
Kopenhagen
Genoeg lekkers om van te genieten!

Operagebouw

Kopenhagen is een stad waar je vaak de boot op moet. Als je met de boot door de stad heen vaart is het Operagebouw een gebouw dat meteen opvalt. Hij is namelijk heel modern! Daarnaast is het één van de modernste operagebouwen van de wereld. Direct aan de overzijde van het Operagebouw vindt je Amalienborg.

Kopenhagen

Kopenhagen

Amalienborg

Amalienborg is de residentie van het Deense koninkrijk, met haar vorstin Margrete II van Kopenhagen. Het paleis bestaat uit vier vleugels. De gebouwen dateren van omstreeks 1750. Er bevindt zich een plein tussen de vier vleugels, waar iedereen vrijuit kan lopen. En dacht je dat alleen in Londen je de wissel van de wacht kon zien? Dit kan dus in Kopenhagen ook! Elke dag marcheert de Koninklijke wacht om 12:00 uur naar het paleis. De koninklijke familie moet echter wel aanwezig zijn in Kopenhagen, anders vind er geen wisseling van de wacht plaats. De wisseling van de wacht vond in Kopenhagen een stuk leuker om mee te maken dan in Londen. In Kopenhagen hoefden de mensen die het wilden zien niet achter hekken staan. Mensen moesten achter een “visueel” getrokken lijn staan en kon je de wisseling gewoon van dichtbij meemaken. Nog erg authentiek is het hier dus!

Kopenhagen

Kopenhagen

Ben jij weleens in Kopenhagen geweest? En wat was jouw hoogtepunt?

Liefs,

Romy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.