Bezienswaardigheden van Kopenhagen (deel 2)

Kopenhagen is een stad die je echt een keer bezocht moet hebben als stedentrip. Je kunt er ontzettend veel doen en je kijkt je ogen uit. Marije en ik althans wel, omdat Kopenhagen niet te vergelijken is met enkele andere stad in Europa. Benieuwd wat je echt moet zien in Kopenhagen? Lees dan verder.

Frederikskerk

De Frederikskerk zie je van Amalienborg eigenlijk gelijk al staan. In mijn vorige artikel kun je meer lezen over Amalienborg en nog meer bezienswaardigheden van Kopenhagen. De Frederikskerk is in de volksmond ook wel bekend als Marmeren kerk, dit zie je terug in de voorgevel van de kerk. Als je in de buurt van Amalienborg loopt is het leuk om de kerk even binnen te stappen, hij is van binnen erg mooi om te zien.

Kopenhagen
Achter Amalienborg zie je de Frederikskerk al.

Kopenhagen

Kopenhagen

Strøget

Strøget is de winkelstraat van Kopenhagen. Het betekent simpelweg “strook” en bestaat uit verschillende, in elkaar overlopende straten. Het is ontzettend leuk om door deze straten te struinen, want naast de winkels zijn de gebouwen ook erg mooi! Wij hadden echter wel verwacht dat we veel beter hadden kunnen shoppen in Kopenhagen, maar helaas liggen de prijzen in Denemarken aan de iets hogere kant.

Kopenhagen

Rundetaarn

Niet ver van de winkelstraat vindt je de Rundetaarn. Dit is mooie plek om over Kopenhagen heen te kijken en daarom gingen wij ook hierheen. Daarnaast is de Rundetaarn de oudste sterrenwacht van Europa, die nog steeds in gebruik is. Het gebouw van buitenaf is niet heel erg bijzonder, wat wel grappig is, is dat je niet naar boven gaat via een trap maar via een oplopend pad. Dit zorgde voor leuke foto’s!

Kopenhagen

Kopenhagen

Kopenhagen

Kopenhagen

Kopenhagen
Je kon zelfs de bekende brug richting Zweden zien!

Rosenborg Slot

Rosenborg is een mooi paleis midden in het centrum van Kopenhagen. Daarnaast is er een mooi park om het paleis heen gelegen, de ideale plek waar je even tot rust kunt komen van een drukke stad! Je kunt in de kelder de Deense kroonjuwelen en regalia bewonderen.

Kopenhagen

Kopenhagen

Gefion fontein & St. Alban’s Church

Op de Gefion fontein wordt een Noorse mythodologie nagebootst. De fontein bevindt zich naast de St. Alban’s Church. Omdat wij naar de Kleine Zeemeermin waren gegaan, liepen we toevallig tegen deze kerk en fontein aan. Een prachtige omgeving om heerlijk rond te lopen en voor even waan je je niet eens meer in de stad.

Kopenhagen

Kopenhagen
Altijd leuk als je door iemand een foto laat maken en ze de volledige fontein finaal afsnijden 😉

De Kleine Zeemeermin

Én last but not least, natuurlijk de Kleine Zeemeermin. Deze moet je natuurlijk wel even gezien hebben als je in Kopenhagen bent geweest. Gelukkig is de weg ernaartoe ook heel erg leuk! De Kleine Zeemeermin ligt namelijk niet echt in het centrum en is de ideale plek om met een bootje naartoe te gaan. Zo zie je ook nog eens een ander deel van Kopenhagen :-).

Kopenhagen

Dit waren de bezienswaardigheden van Kopenhagen die wij zeker de moeite waard vonden om te bezoeken. Maar Kopenhagen heeft zoveel meer nog te bieden. Ga op avontuur en bezoek Kopenhagen via een bootje of struin lekker door de straten en zie maar wat je tegenkomt. Dat hebben wij in ieder geval gedaan en is de perfecte manier om deze stad te bezichtigen.

Wat vinden jullie van deze stad? 

Liefs,

Romy

2 thoughts on “Bezienswaardigheden van Kopenhagen (deel 2)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.