Top 10 bezienswaardigheden Porto, Portugal

Porto is de perfecte stad voor een stedentrip waar je geen (of zo min mogelijk) last wil hebben van toeristische valkuilen. Porto is voor een groot deel nog lokaal en authentiek. Ontzettend leuk om eens de originele kant van een stad te zien tijdens een stedentrip. Ben je benieuwd wat je echt niet mag missen tijdens je stedentrip naar Porto? Lees dan verder.

#1. Luis I-brug

Porto

De Luis I-brug is de meest opvallende bezienswaardigheid van Porto. Het is een opvallende boogbrug boven de rivier de Douro. Als je de brug ziet zul je wel denken dat hij veel weg heeft van de Eifeltoren in Parijs en dat klopt! Deze brug is namelijk ontworpen door hetzelfde bedrijf die ook de Eifeltoren heeft ontworpen. Het is de blikvanger van de stad.

#2. Torre dos Clérigos

Porto

De Torre dos Clérigos is een bekende toren in het centrum van Porto, je ziet hem namelijk vanaf bijna elk punt vanuit de stad. Van bovenaf de toren heb je een spectaculair uitzicht over Porto. Je moet hiervoor eerst 250 treden trotseren.

#3. Livraria lello

Porto

Livraria Lello is een boekenwinkel die je echt niet mag missen! Het is heel klein maar prachtig om te zien en wordt gekenmerkt door de vloeiende rode trappen middenin de boekenwinkel. Ze zeggen dat deze trappen de inspiratie waren voor de beweegbare trappen in de Harry Potter films. Erg leuk om te zien!

#4. Kerk van Sint Ildefonsus

Porto

Aan het einde van de winkelstraat in Porto vind je deze prachtige kerk. Hij wordt gekenmerkt door de blauw-witte Portugese tegeltjes, die je veel tegen komt in Porto. Vanaf hier heb je een mooi uitzicht op de omhoog- en omlaag lopende straten van Porto.

#5. Episcopal Palace

Porto

Dit paleis is het voormalige verblijf van de bisschoppen van Porto. Het gaat om het grote witte gebouw dat je op de bovenste foto ziet. Vanaf die plek heb je ook nog eens een mooi uitzicht op de brug en de Douro. Als je vanaf hier met de daling naar beneden begint, kun je verdwalen in alle leuke kleine straatjes van de Ribeira.

#6. Station São Bento

Porto

Dit station is het centrale station van Porto en is vooral bekend om haar blauw-witte tegeltjes waarop bekende Noord-Portugese taferelen en oorlogen zijn afgebeeld.

#7. Igreja dos Carmelitas

Porto

Toen wij onderweg waren naar Livraria Lello kwamen wij bij toeval deze kerk tegen en de blauw-witte tegels zijn hier aan de zijkant van de kerk geplaatst. Prachtig om te zien, maar ga ook zeker even naar binnen. Kerken in Porto zijn namelijk veel drukker ingericht dan kerken elders in Europa. Soms zelfs een beetje kitscherig, leuk om te zien!

#8. Vila Nova de Gaia

Porto

Gaia ligt aan de andere kant van de rivier de Douro en daarmee recht tegenover Porto. In Gaia gebeurt het maken van Port. Op de foto hierboven zie je nog de originele boten waarmee vaten met Port werden vervoerd van de wijnvelden naar de pakhuizen van Gaia om te rijpen. Erg leuk om te doen, is een rondleiding door deze pakhuizen waarna je lekker Port kunt gaan proeven!

#9. Avenida dos aliados

Porto

Avenida dos Aliados is eigenlijk de hoofdstraat van Porto, waar veel mooie gebouwen gevestigd zijn, maar ook veel restaurantjes en koffietenten. Aan het einde van de brede boulevard vindt je het stadhuis.

#10. Ribeira

Porto

Ribeira is toch wel de wijk waar je moet zijn als je van lekker eten houdt. Struin door de smalle straatjes op zoek naar de kleinste restaurants waar vaak maar plaats is voor 16 personen! Wij hebben hier fantastisch gegeten en het was een hele belevenis. Lees dit eet avontuur hier. 

Dit was de top 10 van bezienswaardigheden in Porto. Een stad voor een geweldige stedentrip, en waar je geweldig kunt eten!

Ben jij weleens in Porto geweest en welke bezienswaardigheid mist nog in dit rijtje volgens jou?

Liefs,

Romy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.