Leukste plekjes in Krakau #2, Polen

Ik schreef al eerder over het mooie Krakau. Vandaag vertel ik nog meer over deze mooie stad en waarom jij hier absoluut naartoe moet!

 De oude stad

De oude stad van Krakau is alles behalve grauw, het is vrolijk, kleurrijk en er zijn genoeg terrassen te vinden om wijntjes te drinken en even uit te rusten. Door de vele studenten die hier wonen en studeren zijn er genoeg hippe cafés, restaurants en uitgaansgelegenheden te vinden en zijn er bovendien enorm veel bezienswaardigheden te vinden in de oude stad.

Bezienswaardigheden Krakau

Bezienswaardigheden Krakau

Wawel royal castle

Het Wawel Royal Castle is één van de grootste kastelen in Polen. Het is gelegen op de Wawel heuvel. Vanuit alle delen van de stad zie je dit kasteel liggen. Vanaf het centrum van de stad is het kasteel binnen 10 minuten lopen te bereiken. Ondanks dat het kasteel op een heuvel ligt is het makkelijk te bereiken. Het kasteel is groot en bestaat uit meerdere gebouwen. Het kasteel kan gratis bezocht worden, in het kasteel vind je onder andere kunsttentoonstellingen. Eén van de meest opvallende gebouwen is de kathedraal, die bestaat uit heel veel torens. Dus zeker een kijkje waard.
Iets wat je niet mag missen bij het kasteel  (en ook veel terug ziet op foto’s van Krakau) is de vuurspugende draak. Er gaan hier uiteraard weer vele verhalen over rond, maar waarschijnlijk zijn ze allemaal fictief! De draak is te vinden aan de waterkant van het kasteel.

Bezienswaardigheden Krakau

 Sukiennice

Eén van de mooiste plekken in het oude centrum van Krakau is het grote plein, Ryenek glowny. Op het grote plein zijn veel terrassen te vinden en bekende winkels. Ondanks dat Krakau geen grote stad is, heeft deze stad wel het grootste marktplein van Europa, die omringt is met kleurrijke gebouwen. In het midden van het plein staat de Sukiennice die vroeger gebruikt werd voor internationale handel, tegenwoordig zijn hier vooral souvenirwinkeltjes te vinden. Maar neem zeker een kijkje, want van binnen ziet het er heel leuk uit.

Bezienswaardigheden Krakau

Rondom het plein zie je veel paardenrijtuigen die toeristen een rondleiding geven door de stad. Dit deed mij erg denken aan Salzburg. Voor ongeveer €20 kan je een rit maken door de stad per paard. Ik had dan ook niet het gevoel dat ik in Polen was, zo’n mooie en bijzondere stad dat was niet wat ik had verwacht!

Paarden Krakau

Stadsmuur

De stad is omringd met een stadsmuur, buiten de stadsmuur vind je mooie parken waar je heerlijk kan uitrusten na een warme dag met wat eten en lekkere drankjes. Dit kan je daarnaast ook uitstekend doen bij de Wisla rivier die door de stad loopt.

Mocht je de stad in een korte tijd goed willen ontdekken dan kan ik de freewalking tour aanraden. De tour duurt een paar uur maar je leert de stad hierdoor goed kennen. Er worden twee routes aangeboden: door de oude stad en door Kazimierz.
Wil je meer weten over Kazimierz? Klik dan hier.

Liefs,
Marije

1 thought on “Leukste plekjes in Krakau #2, Polen

  1. Mien says:

    Mooie foto’s Marije. Ik heb ook mijn dochter en schoonzoon gezien. Leuk hoor!
    Ik ben er jaren geleden ook geweest. Twee uur.. We hebben toen koffie gedronken met wat lekkers er bij.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.