Canada

Mooiste plekken in Banff Nationaal Park

Banff Nationaal Park staat bekend om haar vele watervallen, dromerige meren, warmwaterbronnen en nog veel meer wereldwonderen. Er komen niet voor niets elk jaar miljoenen bezoekers naar het park. Lees hier waarom dit een perfecte bestemming is voor je volgende reis!

Banff

Het centrum van Banff is een gezellige stad. Het is daarmee ook gelijk de hoogst gelegen stad van Canada, dus in de winter is dit ook nog eens de ideale plek om  te skiën.

Naast alle natuur in de omgeving kan je je hart ophalen door wat te winkelen in de stad. Er zijn shoppings malls met daarin een foodcourt.

Bij een bezoek aan Banff moet je zeker een bezoek brengen aan het Banff Springs Hotel.Het hotel stamt uit 1928 en is gelegen bij de warmwaterbronnen en omringd door een golfbaan. ’s Avonds hebben wij gegeten bij Magpie & Stump, een Mexicaans restaurant.

Shopping Mall Bron: Cascada Shops

The Cave and Basin National Historic Site

Banff National park is het eerste National Park van Canada. De oorsprong van Banff National Park is gelegen in deze grot. De grot is ontdekt in 1883 door spoorwegmedewerkers. In de grot bevinden zich enorme warmwaterbronnen, die ook bezocht kunnen worden. Bij aankomst in de grot ruik je de ‘magie’ van de bronnen al. Een zware zwavellucht komt je tegemoet. Maar bovenal is het heel bijzonder om dit natuurwonder te aanschouwen.

Tegenwoordig mag er niet meer in de warmwaterbronnen gezwommen worden. Het badhuis wat hiervoor gebruikt wordt is nu onderdeel geworden van het museum.

Banff nationaal park

Lake Louise

Wanneer je een kaart of foto ontvangt van iemand in Alberta, is het hoogstwaarschijnlijk van Lake Louise. Dit is dan ook één van de hoogtepunten in het Banff National Park. De blauw/groene kleur van het meer vergeet je  niet snel. Het meer ligt tussen de bergen en vanuit het meer kijk je uit over een enorme gletsjer. Ik kan uren staren naar het uitzicht, zo mooi is het. Nu ik deze blogpost schrijf blijf ik maar naar de foto’s staren. Misschien toch maar weer terug?

In de zomer kiezen veel toeristen ervoor om het meer te verkennen met een kano en in de winter wordt de kano vervangen door schaatsen! Aan het meer is het Fairmond Chateau Lake Louise gevestigd. In dit hotel kan je na een stevige wandeling lunchen en genieten van het mooie uitzicht over het meer.

Banff nationaal park

Banff nationaal park

Johnston Canyon

De Johnston Canyon is een kloof, die door de gletsjers is uitgesleten. Bij deze canyon kan je goed hiken (deze hike is heel goed te doen). De trail duurt ongeveer twee uur, en is zeker de moeite waard. Op deze route kom je ongeveer 7 verschillende watervallen tegen, waaronder de Upper en Lower Falls. Door de vele en bijzondere watervallen is het dan ook één van de meest toeristische routes in Banff National Park.

Na de Canyon is er de mogelijkheid om naar de Ink Pots te gaan. Dit zijn zeven koudwaterbronnen, die bijzondere kleuren hebben. Zo zijn er koudwaterbronnen die groen, geel en turquoise kleuren. De kleuren zijn afhankelijk van de snelheid en temperatuur in de bron.

Banff nationaal park

Banff nationaal park

Banff nationaal park

Banff nationaal park

Moraine Lake

Moraine Lake is een meer met een uitzicht over de besneeuwde bergen. Zelfs hartje zomer kan dit in Canada. De kleur van het meer is ongeveer gelijk aan die van Lake Louise. Alleen is dit meer minder bekend bij toeristen. Zelf hebben wij gekozen om hier een kano te huren en een rondje te varen over het meer. Een hele relaxte middag!

Moraine lake
Kanoën op Moraine Lake

Banff nationaal park

Na veel in de zomer gezien te hebben van Banff National Park, zou ik ooit hier nog eens willen wintersporten! Het is zo’n mooi gebied.

Wat is jullie favoriete National Park?

Liefs,

Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.