Thailand

Alleen reizen door Thailand

Thailand was voor mij het eerste Aziatische land dat ik heb bezocht. Ik heb vaak het begrip “cultuurshock” voorbij horen komen wanneer vrienden mij vertelde over hun eerste keer Azië. Nou, een cultuurshock was het ook zeker voor mij! De eerste dagen in Bangkok heb ik dan ook mijn ogen uitgekeken. In vergelijking met Europa is het op het eerste gezicht nogal hectisch. Je houd ervan of niet, maar ik vind dit alleen al een reden om het land te bezoeken. Naast deze reden zijn er nog genoeg andere redenen om naar Thailand te reizen:

Makkelijk om door te reizen

Eén dag van te voren een treinkaartje kopen, om vervolgens de volgende naar de andere kant van het land te reizen? Dit is geen probleem in Thailand. Althans, als je het hoogseizoen vermijdt. Reizen in Thailand is makkelijk. Bijna elke stad is goed bereikbaar openbaar vervoer. Wat grotere afstanden kun je eventueel vliegen. Ook is lang van te voren een ticket boeken geen must. Thailand heeft voor de backpacker voldoende hotels en hostels om de nacht door te brengen.

Spot goedkoop

In Thailand is het leven een stukje goedkoper dan in Nederland, iets wat voor backpackers zeer aangenaam is. Voor 5-20 euro, afhankelijk van het vervoersmiddel, kun je vaak grote afstanden door het land afleggen. Overnachten in een goed hostel kan voor 5-10 euro per nacht. Durf je je te wagen  aan streetfood, dan heb je al gauw voor 1 euro een bord vol. In restaurantjes ligt dit bedrag iets hoger, hier kun je dineren voor ongeveer 3-4 euro. Prima te doen, zeker als je met een low-budget reist.

Het is onwijs groot

Thailand is ongeveer 13 keer zo groot als Nederland. Je kunt je dus wel voorstellen dat 3 weken niet genoeg is om heel het land te zien. Ik heb daarom een keuze moeten maken tussen oost en west Thailand. Wil je meer streken van het land bezoeken dan zou ik je aanraden hier minimaal 4 weken voor uit te trekken.

Veelzijdig

Thailand is groot en daardoor divers. Waar je in het noorden je in een bergachtig landschap bevindt, zie je in het zuiden de mooiste stranden. In beide delen is echter genoeg te beleven. In het noorden geniet je van de rust, bezoek je een olifanten reservaat en hike je door de jungle. In het zuiden werk je aan je kleurtje met een kokosnoot in je hand en ga je duiken of snorkelen. Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van de vele activiteiten die kunnen worden gedaan.

Heerlijk eten

Thailand staat bekend om zijn lekkere (spicy) gerechten. Daar moest ik mij natuurlijk aan wagen. Het leuke is dat de restaurantjes en streetfood karretjes eruit zien als tentjes waar wij in Nederland nooit zullen eten. Toch zal het je in Thailand verbazen wat voor heerlijke gerechten zij daar serveren. Vooral Pad Thai, Curry en Tom Yum behoren tot mijn favorieten. Eén tip: kies altijd voor “not so spicy”! Dit mag dan wel minder spicy zijn voor de locals, maar voor de Nederlander is dit nog behoorlijk pittig. Vergeet vooral ook niet de verse fruitsapjes die op veel plaatsen te vinden zijn.

Contact met medereiziger

Thailand is een populair backpackland. Veel backpackers reizen alleen en zijn altijd wel opzoek naar gezelschap voor een avond of langere tijd. Verblijf je in hostels of doe je een groepstour dan ontmoet je al snel mensen. Zelfs ik, best verlegen van aard, heb op deze manier veel leuke mensen ontmoet. Zolang je jezelf open stelt om contact te maken met anderen, komt dit helemaal goed.

Veel plezier in Thailand.

Liefs,

Marleen

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.