Lof der Zoetheid
Restaurants

Afternoon tea bij Lof der Zoetheid

Deze hotspot is bij vrijwel elke Rotterdammer bekend. Je eet hier de lekkerste taartjes. Maar om een goede review te kunnen schrijven moest ik er toch écht een keer gaan afternoon teaën.  in plaats van alleen te lunchen. Hoewel je hier voor een lunch ook heel goed terecht kan is een afternoon tea toch echt wel een begrip bij Lof der Zoetheid. En ondanks dat deze hotspots bekend is bij veel Rotterdammers, moeten meer mensen dit natuurlijk weten.

Chocolade over de top

Ik moet eerlijk bekennen dat ik heel snel misselijk word van zoete hapjes, een klein stukje taart is voor mij al snel genoeg waarna ik los ga op alle hartige snacks. Maar bij deze afternoon tea ben je in de totale chocolade hemel. Die taart, die bonbons en oef ja het is echt lekker. Wel onwijs machtig maar daardoor goed af te wisselen met alle andere snacks zoals cheesecake en heerlijke luchtige taart met fruit (mijn favoriet). Niet te vergeten zijn mijn lievelingscakejes: scones. Deze zijn groot – zelf gemaakt – en heerlijk met een kloddertje jam en room.

Lof der Zoetheid

Naast de zoete hapjes word je verwend met hartige taart en goed gevulde broodjes. Deze zijn héérlijk. Even afkicken van het zoet en de hoeveelheid suiker compenseren met kaas – vleeswaren en warme snacks.

Lof der Zoetheid

Uiteraard draait het bij een afternoon tea naast alle hapjes ook om de heerlijke thee. Op tafel staan meerdere soorten losse thee, hierdoor kan je bij elke gerecht goed afwisselen en een passende thee drinken. Daarnaast is er voor iedereen natuurlijk ook een lekkere thee te vinden en hoef je niet per se één smaak te kiezen per tafel, ideaal! Het theewater wordt geserveerd in een Samovor. Dit is een Russische ketel waar heet water in wordt gedaan, wat je kan aftappen.

Wat is jouw favoriete plek voor een afternoon tea?

Waar?
Noordplein, Rotterdam

Liefs,
Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.