Tips

6 tips om zo comfortabel mogelijk te vliegen

Vliegen is nooit echt comfortabel, lange vluchten zittend doorbrengen en weinig ruimte om te bewegen. En wat denk je van een vervelend persoon naast je die ligt te snurken. Deze 6 tips maken de vliegreis toch net een stuk comfortabeler.

#1 Neem oordopjes mee

Een vliegtuig maakt veel herrie, wat ervoor zorgt dat het lastig is om in slaap te vallen (vooral tijdens lange vluchten). Daarom is het altijd handig om oordopjes mee te nemen tijdens een vlucht. Ze zijn niet alleen tijdens de vlucht handig, maar ook voor een gehorige hotelkamer of wanneer je lange afstanden moet afleggen in een bus.

#2 Zorg voor een goed slaapmasker

Slapen blijft voor veel mensen lastig in het vliegtuig, zeker met vluchten wanneer je overdag vliegt. Zorg daarom voor een goed en lekker zittend slaapmasker. Het is hierdoor in één klap lekker donker en kan je heerlijk slapen zonder gestoord te worden en uiteraard kan deze op je verdere reis ook weer heel handig zijn.

#3 Prep-time

10 uur in een vliegtuig, je kan weinig kanten op, dus waarom maak je het jezelf niet extra comfortabel. Bij lange vluchten wordt je huid al snel trekkerig en kan het wel wat extra verzorging gebruiken. Neem een voedende crème mee in je handbagage of zorg voor een gezicht/oog masker wat je makkelijk van je gezicht kan halen.

#4 Hygiene

Na een lange vlucht voel je je suf, en vooral niet heel schoon meer. Het liefst wil zo snel mogelijk schone kleding aan, je tanden poetsen en een beetje deodorant kan ook geen kwaad. Zorg ervoor dat je tandenborstel met tandpasta in je handbagage zit zodat je je gelijk bij aankomst of in het vliegtuig nog kan opfrissen. Daarnaast is het altijd lekker om een dun shirtje in de handbagage te stoppen zodat je fris op je bestemming aankomt.

#5 Comfortabele kleding

Knellende kleding en vooral warme kleding is niet prettig tijdens een vlucht. Zorg er daarom voor dat je kleding in laagjes is opgebouwd. Je kan hierdoor makkelijk van kleding wisselen en je hebt het nooit te warm of te koud. Daarnaast maakt loszittende kleding je vlucht ook een stukje comfortabeler. Dus laat die spijkerbroek maar in de koffer!

Vergeet daarnaast ook niet een sjaal mee te nemen tijdens de vlucht. Deze kan je als extra kussen gebruiken, maar ook als een kleedje. Ideaal als je lekker wilt slapen.

#6 Zitplaatsen

Uiteraard is het altijd verstandig om van te voren in te checken voor de vlucht. Dit voorkomt niet alleen veel wachttijd op het vliegveld maar je kan ook nog eens zelf je stoelen uitkiezen. Selecteer dan stoelen achterin het vliegtuig. Je hebt hier de meeste kans op lege stoelen.

En vlieg je met z’n tweeën dan kan je er ook voor kiezen om de stoel in het midden leeg te laten. Mensen zullen minder snel de neiging hebben om een stoel in het midden te selecteren. Mocht de stoel toch bezet zijn tijdens de vlucht dan kan je altijd van stoel wisselen.

Wat zijn jouw tips voor een comfortabele vlucht?

Liefs,
Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Fijne tips, die ik eigenlijk altijd wel probeer toe te passen. En als het budget het toelaat, kiezen we meestal voor economy comfort stoelen 😉

    1. Dat is helemaal lekker inderdaad, maakt het reizen een stuk comfortabeler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.