Antwerpen MAS
Bestemmingen Travel diary

#51 Travel diary: Een maand vol tripjes!

Afgelopen maand stond in het teken van kerstlichtjes, gezelligheid, een tripje naar Antwerpen en Breda. En hoe kan het ook anders, eten! Ik ging langs een aantal leuke plekken. In dit artikel lees je daar al iets meer over. Benieuwd naar meer?

Afgelopen maand begon voor mij al goed. Mijn oma nodigde ons (mijn moeder, tante en nichtje) uit om te gaan high tea’en. En zoals jullie weten zal ik daar niet snel nee tegen zeggen. Er was genoeg te kletsen en onder het genot van lekkere hapjes vloog de middag voorbij.

High tea

Antwerpen

Het was lang geleden dat ik een bezoek bracht aan Antwerpen (ik kan het mij niet eens herinneren wanneer dat was..). Het werd dus tijd om een weekend tripje te maken naar Antwerpen. We bezochten onder andere Museum aan de Stroom. Op de tiende verdieping van dit gebouw is een 360 graden panoramaterras aangelegd, wat zorgt voor een onwijs mooi uitzicht over Antwerpen. Bij een bezoek aan Antwerpen bezoek ik vaak alleen de omgeving rondom de winkelstraat, maar Antwerpen heeft zoveel meer te bieden. Alleen het noorden van Antwerpen heeft al een ruim aanbod aan fijne restaurants. Binnenkort kan jij dan ook een flinke lijst verwachten met leuke hotspots in deze leuke stad.

Antwerpen MAS

Om het weekend af te sluiten brachten we nog een bezoek aan Havenhuis. Dit is een gebouw dat ontworpen is door Zaha Hadid. Het gebouw is met recht één van de blikvangers geworden van Antwerpen. Mocht je in Antwerpen zijn kan ik je zeker aanraden om hier langs te rijden.

Havengebouw Antwerpen

Kerstmarkt

Samen met een vriendin bezocht ik een Finse kerstmarkt in Rotterdam. Een kleine knusse markt waar je heerlijke zelfgemaakte gluhwein kon drinken met meer dan genoeg zoetigheden. Na een bezoek aan de kerstmarkt besloten we nog een paar kerstcadeaus te kopen en wat lekkers te eten (alsof we nog niet genoeg hadden gegeten) bij Sue Food. Dit is een leuke plek om wat te drinken. De taartjes worden gemaakt met allerlei natuurlijk ingrediënten én zonder suiker! Wij probeerden allerlei verschillende hapjes, maar de speculaas was mijn favoriet!

Kerstmarkt Rotterdam

Sue food

Breda

Omdat ik in Antwerpen meer op ontdekkingstocht ben geweest naar de leukste plekken van de stad was het winkelen er een beetje bij ingeschoten. Daarom besloot ik een dagje naar Breda te gaan. Een gezellige stad, met veel leuke boetiekjes en lunchplekjes. Zo aten wij bij Het Grand Theatre een heerlijke lunch. Zeker een aanrader om hier een keer te stoppen. Nadat wij uitgegeten waren besloten we nog een rondje door de stad te lopen en weer een paar mooie plekken ontdekten!

Winter wonderland in Nederland

En toen ging het sneeuwen in Nederland. Heel Nederland in paniek omdat het sneeuwde. Ik heb er vooral hard om kunnen lachen, want eindelijk viel er weer eens een dik pak sneeuw! ‘s Avonds liep ik langs de Markthal in Rotterdam. Een fijn plaatje leverde dat op! Helaas waren mijn schoenen niet sneeuwproef: lees ze waren absoluut niet waterdicht..

Na mijn avontuur in de sneeuw at ik bij O’pazzo een pizza, met als afsluiter een knallend dessert. Gelukkig at ik dit niet alleen, het was een echt grand dessert en wat was dat lekker!

Markthal Rotterdam

Op naar Azië?

Ken je dat gevoel dat je een gerecht uit een bepaald land heel erg mist? Een aantal vriendinnen en ik hadden al een lange tijd zin om weer Maleisisch te eten. Maar elke keer kwam er niet van. Uiteindelijk zijn we toch nog dit jaar gegaan, en wat was het weer genieten! Misschien wordt het toch weer tijd om eens terug te gaan naar Azië, voor al dat heerlijke eten!

 

Alvast hele fijne kerstdagen gewenst!

Liefs,
Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.