Azië Tips

5 tips voor reizen door Zuidoost-Azië

Als je op vakantie gaat naar Azië zijn er toch wat dingetjes die je moet regelen en tijdens je vakantie beter op moet letten dan als je bijvoorbeeld in Europa op vakantie gaat. In november zit mijn volgende reis naar Azië er aan te komen en ik moet weer een aantal dingen regelen. Wil je weten waar je allemaal op moet letten als je een reis hebt geboekt naar het Verre Oosten? Lees dan verder.

Een vakantie naar Azië is natuurlijk een super leuke ervaring, maar er zijn wel wat dingen die geregeld moeten worden voordat je gaat om je reis zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Hieronder een paar tips:

1. Vaccinaties

Als je naar sommige landen in Azië op reis gaat kan het zo zijn dat je daarvoor vaccinaties moet halen. Ook is het mogelijk dat je naar een plaats gaat waar de malaria mug voorkomt en dan kan het zo zijn dat je malariapillen moet innemen. Ik ga binnenkort naar Taiwan en hiervoor moest ik uitzoeken of vaccinaties nodig waren. Je kunt bijvoorbeeld dit opzoeken op de website van de Travel Clinic of de GGD. Omdat voor Taiwan stond aangegeven dat het per de gezondheid van iemand kan verschillen koos ik ervoor om even te bellen. Je wordt dan direct geholpen en heb je gelijk antwoord op al je vragen.

2. Eten en drinken

Water uit de kraan drinken is in Azië echt een no go! Drink geen water uit de kraan, maar bestel ook geen drankjes die met water worden aangelengd. Waar je ook echt op moet letten is dat je geen ijsblokjes in je drinken krijgt, hierdoor kan je ook al ziek worden. Let ook goed op waar je je eten koopt. In Azië is het natuurlijk hartstikke leuk om op een food market op straat je eten te kopen, maar als je het niet vertrouwt gewoon niet doen!

Azië

 

3. Ziekte

Wat de meeste mensen oplopen tijdens hun vakantie naar Azië is reizigersdiarree. Ik heb hier helaas ook mee te maken gehad tijdens mijn vakantie op Bali. Eén ding is zeker: dit wens je niemand toe! Ik heb nog nooit zoveel pijn meegemaakt als toen en daarnaast duurt het ook heel lang voordat het weg is. Ga als je naar Azië gaat vooraf even langs de dokter en vraag of je medicijnen voor reizigersdiarree mee mag nemen voor het geval je het krijgt. Dan kun je zo snel mogelijk aan de medicatie beginnen. Wij hebben pas na drie dagen de dokter gebeld en toen kregen wij allerlei medicijnen. Daarnaast verlies je ook heel veel vocht en dat is best gevaarlijk als je in zo’n warm land bent. Wij kregen dus ook 3 zakken vocht ingediend met een infuus. Ook geen prettige ervaring, dus probeer het voor te zijn door te letten op je eten en drinken. Mocht je het toch krijgen zorg dan dat je de medicijnen al vanuit huis hebt meegenomen. Daarnaast is het ook gewoon hartstikke zonde van alle tijd die je kunt besteden aan het zien van het mooie land waar je naartoe gaat.

Azië

4. Paspoort en/of visum

Als je buiten Europa gaat reizen moet je natuurlijk een paspoort hebben, dus vraag deze op tijd aan mocht er nog niet één in bezit hebben. Voor sommige landen heb je ook een visum nodig ook al ga je er alleen heen voor op vakantie. Wij moeten op het vliegveld in Indonesië een visum kopen dus zorg ervoor dat je ook genoeg geld hebt hiervoor. Door even wat onderzoek te doen op internet weet je gauw genoeg hoeveel zo’n visum kost. Eén tip: neem iets meer geld mee voor je visum. Toen wij aankwamen in Bali was blijkbaar de prijs van het visum verhoogd en konden we door wat Euro’s en Maleisische Ringit bij elkaar te sprokkelen de visums betalen.

5. Creditcard en geld

Vaak als je naar Azië op vakantie gaat, doen de meeste mensen een rondreis. Dit betekent ook dat je verschillende landen aandoet met verschillende valuta. Zorg er altijd voor dat je op Schiphol vast wat cash koopt in de valuta van het land waar je naartoe gaat. Daarnaast is het ook heel belangrijk om een creditcard mee te nemen. Je kunt vaak namelijk niet met je normale pinpas betalen in winkels of restaurants. Je pinpas kun je wel gebruiken om geld te pinnen.

Azië

Een vakantie naar Azië is natuurlijk een super leuke ervaring, maar er zijn wel wat dingen die geregeld moeten worden voordat je gaat om je reis zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Heb jij nog goede tips voor een reis buiten Europa?

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.