Citytrips Restaurants Verenigd Koninkrijk

Top 5 food markets in Londen

Als je aan Londen denkt, denk je waarschijnlijk niet gelijk aan het lekkere eten. Maar niets is minder waar, Londen heeft onwijs veel leuke food markets. Er is geen betere manier om het bruisende leven van Londen te ervaren dan op een Londense markt. Ben je benieuwd wat mijn favorieten zijn? Lees dan verder.

1. Camden Lock

Een bekende en leuke plekje om een ochtend naar toe te gaan is Camden Town. Ongeveer 5 minuten lopen vanaf het metrostation Camden bevindt zicht Camden Lock. Een grote plek met allemaal eetstalletjes en allemaal leuke winkeltjes. Het kan ook wel de hipster plek van Londen genoemd worden, maar tegenwoordig zijn er ook heel veel toeristen te vinden. Struin lekker rond en vergeet ook zeker niet de oude paardenstallen te bezoeken.

Het dichtstbijzijnde metrostation is Camden.

Favoriete food markets
Favoriete food markets

2. Maltby Street Market

De tweede food market is mijn favoriete markt, Maltby Market ligt vlakbij de bekende food market Borough Market. Tijdens een fietstocht (lees hier meer) ontdekte ik deze markt. Een onwijs leuke verstopte plek, waar vooral locals te vinden zijn. De markt biedt hele goede producten aan en er is veel keus. Mocht het niet heel lekker weer zijn, kan je terecht in de railways arch of een lokale gin tonic gaan drinken bij Jensens´ (wat echt een aanrader is).

Het enige nadeel van Maltby Street market is dat het alleen op zaterdag is.

Het dichtstbijzijnde metrostation is London Bridge.

Favoriete food markets

Favoriete food markets

3. Greenwich market

De Greenwich Market past zeker in de rij favoriete food markets, mede omdat ik hier elke dag langs liep als ik naar de universiteit ging, maar ook omdat het hier niet heel erg druk is. Het is een gezellig overdekte markt, die net helemaal is opgeknapt. Bij een bezoek aan Greenwich mag je deze markt zeker niet mislopen. De markt is omringd door allemaal winkeltjes, waardoor het misschien in eerste instantie niet gelijk opvalt dat er een binnenplaats is. Mocht je er langs gaan, ga zeker even een wrap halen, erg smakelijk!

Naast de eet stalletjes staan er ook kramen met souvenirs, oude kaarten en andere creatieve artikelen. Dus mocht je net hebben gegeten, is het toch de moeite waard.

Het dichtstbijzijnde metrostation is Cutty Sark.

4. Borough market

Een van de bekendste markten van Londen is Borough Market. Het is dan ook de eerste markt die ik heb bezocht in Londen. En na vele bezoekjes is het nog steeds erg leuk om er naar toe te gaan. In de tussentijd is het helaas wel een stuk toeristischer, drukker en duurder geworden. De markt heeft veel verschillende eetstalletjes, en bij sommige kan je behoorlijk lang in de rij staan. Maar dat is het zeker waard. Buiten de eetstalletjes zijn er rondom de market ook veel restaurants te vinden, die ook erg goed zijn.

Borough Market is heel goed bereikbaar, de dichtstbijzijnde halte is London Bridge.

Favoriete food markets

Favoriete food markets

5. Southbank Centre Market

Vrijwel direct aan de Thames, gelegen bij de Londen Eye ligt de laatste favoriet: Southbank Centre Market. Een plek waar je eigenlijk niet veel over hoeft te zeggen. Bij een bezoek aan de Thames en de Londen Eye loop je hier gemakkelijk even langs. Ondanks dat er geen winkels zijn, was het een plek waar ik veel heen ging. Met een warme hap een drankje en uitzicht over de Thames vermaak je je prima.

Het dichtstbijzijnde metrostation is Waterloo.

Favoriete food markets

Dit waren mijn 5 favoriete food markets in Londen. Natuurlijk zijn er nog veel meer te noemen, maar dit waren de plekken waar ik elke keer weer naar toe ging. Weer je meer lezen over leuke food markets in de wereld, klik dan hier.

Wat is jouw favoriete food market in Londen?

 Liefs,

Marije

Dit vind je misschien ook leuk...

3 Reacties

  1. Afgelopen december bezocht ik voor het eerst Borough Market, de rest kende ik schandalig genoeg nog niet! Ik voel weer een bezoekje Londen aankomen 🙂

  2. Volgens mij ben ik helemaal niet bij een Food Market geweest toen ik in Londen was, maar weet het niet meer zeker… Is ook echt al meer dan 10 jaar geleden haha. Nummer 1 en 4 lijken me heel leuk, zou ik zeker heen willen!

    1. Bij een volgend bezoek aan Londen kan je het echt niet missen. Er is zoveel lekker eten te vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.