5 dingen die je moet doen voordat je op reis gaat

Op vakantie gaan is het leukste dat er is, maar ook een hoop geregel. Vooral een rondreis in een ver land kan veel geregel zijn. Benieuwd naar de 5 praktische dingen die ik heb geregeld voordat ik in november naar Taiwan ga? Lees dan verder.

#1 Regel een creditcard.

In veel landen buiten Europa kan je niet zomaar even met je pinpas betalen in winkels of restaurants. Hier heb je echt een creditcard voor nodig. Regel dan op tijd ook eentje als je deze nog niet hebt. Je kunt overigens wel gewoon met je pinpas pinnen bij pinautomaten.

#2 Neem een extra telefoon mee.

Je hoeft natuurlijk niet bij elke vakantie een extra telefoon mee te nemen. Voor Taiwan ga ik dit bijvoorbeeld wel doen. In Taiwan wordt er niet goed Engels gesproken en als we een keer de weg kwijt zijn dan kunnen wij dit opzoeken op onze telefoon met een lokale simkaart erin. Op het vliegveld kan je goedkoop een simkaart voor een aantal weken kopen.

5 dingen

#3 Download Google Translate op je telefoon.

Als je geen internet hebt op vakantie maar niet verder komt met Engels, dan is Google Translate je reddende engel. Hier kun je de taal van bestemming alvast thuis downloaden en offline gebruiken op vakantie. Altijd een goede redder als je echt even vastloopt in communicatie met de lokale bewoners.

#4 Oriënteer alvast wat je allemaal wilt gaan zien.

Het is altijd handig om vast uit te zoeken wat je wilt gaan zien op vakantie. Als je in het buitenland geen internet hebt kun je niet altijd even opzoeken waar je moet eten of welke bezienswaardigheid je echt niet mag missen. Dan komt het heel goed uit als je hier alvast naar hebt gekeken.

5 dingen

#5 Boek je hotel of oriënteer alvast waar je wilt overnachten.

Bij de meeste vakanties is het vrij logisch dat je vooraf al je hotel boekt. Bij een rondreis kan het soms zo lopen dat je toch wel of toch niet naar een bepaalde bestemming gaat, dan is het handig om alvast een lijstje te hebben in welke hotels je wel wilt slapen en welke absoluut niet!

Heb jij nog handige tips voor het regelen van een vakantie of rondreis?

Liefs,

Romy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.