Producten & Gadgets Tips

4 x leuke DIY-souvenirs

Na het maken van een mooie reis, is het leuk om iets tastbaars te hebben dat je aan deze reis terug doet denken. Uiteraard kan je kiezen om in de plaatselijke souvenirshop een cadeautje voor jezelf te kopen, maar het kan ook anders! Ga bijvoorbeeld zelf aan de slag met iets dat je ter plekke hebt gekocht (of gewoon gevonden!). Dit maakt jouw souvenirs extra persoonlijk. In de meeste gevallen zijn dit soort DIY-souvenirs ook nog eens heel budgetvriendelijk. Lees snel verder om inspiratie op te doen!

Een herinneringsbox maken

Reis box

Vind je het leuk om vliegtickets en andere kleine voorwerpen te bewaren als aandenken? Verzamel ze dan in een herinneringsbox. Erg leuk zijn de zogenaamde shadow boxes, die aan één kant voorzien zijn van glas. Hierin kun je een mooie compositie van de verzamelde objecten maken, zodat er een soort 3D-schilderij ontstaat. De box kan je neerzetten of aan de muur hangen. Uiteraard zijn er nog veel meer leuke opties om vakantieherinneringen te verzamelen. Op deze pagina vind je veel leuke voorbeelden, koop bijvoorbeeld een basic houten kistje, beschilder het en schrijf de naam van je reisbestemming erop.

Creatief met stoffen

Iets waar wij nog nooit eerder aan gedacht hebben is het kopen van mooie stoffen op je reisbestemming. Met deze stoffen kan je thuis iets heel leuks maken. Op teamconfetti.nl kwamen we dit leuke idee tegen. Zo maakte zij van een paar kleurrijke lappen stoffen uit Zuid-Afrika een paar leuke kussens. Door zelf kussentjes te maken, worden je reisherinneringen echt onderdeel van je interieur. Uiteraard kan je met de exotische stoffen nog veel meer! Zo kan je ook een tas of juist een kledingstuk fabriceren. Marije heeft bijvoorbeeld een boodschappentas die gemaakt is van een stof waar de wereldkaart op gedrukt is.  Maar dit kan je natuurlijk van allerlei verschillende stoffen maken.

Een reisdagboek bijhouden

Reis dagboek

Het maken van een reisdagboek is op zichzelf misschien niet het meest verrassende idee, maar het is wel een DIY waar je alle kanten mee op kunt. In onze omgeving maken een aantal reisliefhebbers gebruik van een reisdagboek. Zij vullen dit boekje met je vliegtickets, plattegronden, teksten,  andere kladbriefjes, stukjes stof, muntjes enz. Nog persoonlijker wordt het wanneer je zelf tekeningen maakt van dingen die je onderweg tegenkomt. Hoewel er helemaal niks mis is met klassiek knip-, plak- en schrijfwerk, kun je je reisdagboek ook een moderne twist geven: verzamel je digitale foto’s, fotografeer of scan losse papiertjes en andere voorwerpen en laat je creatie vervolgens afdrukken als fotoboek. Een fotoboek met harde kaft kun je bijvoorbeeld via posterXXL bestellen.

Stenen beschilderen

Stenen

Een minder voor de hand liggende DIY is het beschilderen van stenen. Ja je leest het goed, stenen. Soms vind je de mooiste souvenirs door eenvoudigweg goed naar de grond te kijken. Zelf stenen zoeken kost je helemaal niets (alleen een beetje tijd). Hoewel stenen van zichzelf vaak al mooi zijn, kun je er ook echte eye-catchers van maken door ze te beschilderen. Schrijf bijvoorbeeld op elke steen de naam van de plaats of het land waar je hem hebt gevonden. Of beschilder de stenen in kleuren die bij je interieur passen. In deze tutorial zie je hoe je dat aanpakt.

Heb jij weleens wat leuks gecreëerd als souvenir van je vakantie?

Liefs,
Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.