Citytrips Reisroutes Tips Travel diary

4 tips om je vakantiegeld aan te besteden!

Het is weer zo ver! Eind mei krijgt een groot deel van de werkende Nederlanders hun welverdiende vakantiegeld op de bankrekening gestort. Heb jij al dansend op tafel gestaan door dit fijne extraatje?

Goed plan om je vakantiegeld ook daadwerkelijk te besteden aan een vakantie, tussen al het harde werken door is er even tussenuit gaan hartstikke gezond. Ter inspiratie hebben wij vier tips om je vakantiegeld het beste te besteden.

1. Een Europese of wereldwijde verrassingsstedentrip

Stedentrip

Al is een stedentrip een vrij klassieke optie om je vakantiegeld te besteden; een originele twist is zeker mogelijk! Zo kun je op verrassingsstedentrip gaan en pas je bestemming ontdekken op het vliegveld. Een aantal reisbureaus focussen zich op Europese steden, maar verrassingsstedentrips buiten Europa bestaan ook. Hier zal je iets meer tijd voor uit moeten trekken, doordat de vliegtijd langer is. Daar tegenover staat wel de ultieme verrassingsvakantie, want je kan echt overal ter wereld terecht komen.

2. Een spontane roadtrip door Europa

Roadtrip

Voor mensen die graag nieuwe culturen ontdekken, is Nederland misschien niet spannend genoeg. Gelukkig bestaat Europa uit 51 landen, waarvan een groot deel goed bereikbaar is met de auto. Hoofdsteden als Parijs, Berlijn en Londen zijn grote toeristische trekpleisters, maar er zijn nog zoveel steden en landschappen te ontdekken. Stap in de auto en bepaal zelf welke route je aflegt. Een roadtrip door Europa is een spannende manier om verschillende Europese steden te bezoeken, maar ook om juist het landelijke en het stadsgevoel te combineren.

3. Europese treinreis

Kroatië
Niet iedereen heeft een auto of zin in een vakantie met de auto of het vliegtuig. Gelukkig is er een comfortabel alternatief: de trein. Het Europese treinnetwerk is namelijk hartstikke prima en brengt je waar je ook heen wil; van Faro in Zuid-Portugal tot Zadar aan de Kroatische kust. Bovendien kan je altijd spontaan besluiten uit te stappen, wat het een extra verrassende en spontane manier van reizen maakt.

4. Op avontuur in Nederland

NederlandOok in ons eigen kikkerlandje zijn ontelbaar veel bruisende steden, karaktervolle dorpen en rustgevende natuurgebieden te vinden. Op deze manier ga je er even lekker tussenuit zonder veel geld uit te geven en lang te moeten reizen. Voor alle twijfelaars die niet kunnen kiezen en alle avonturiers die een nieuw stukje Nederland willen ontdekken: wel eens gedacht aan een verrassingsroadtrip in eigen land?

Om een van bovenstaande verrassingsreizen te boeken kun je terecht bij srprs.me. Bekijk hier de website voor meer informatie over de roadtrip, citytrip en het Thema van de Maand ‘Spooradisch’ waarmee je met de trein op reis kan.

Ben jij weleens op verrassingsbezoek geweest?

Liefs,

Romy

*Dit is een gast artikel.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.