Den haag hotspot
Travel diary

Travel diary #31: Exposities bezoeken en lekker eten

Februari  was een leuke maand waarin ik veel progressie heb gemaakt in mijn huis en op pad ben geweest. Benieuwd wat ik allemaal voor leuks heb gedaan?

Afgelopen maand begon met een heerlijke borrel samen met mijn vriend bij Uit je eigen stad. Op een zondag hadden we zin om even iets leuks te gaan doen. We kozen voor een heerlijke borrelplank met allerlei lekkers.

Uit je eigen stad

Op de universiteit maak ik hele rare uren, zo zit ik redelijk vaak tot een uurtje tot 8 in college en daarna moet ik nog eten (lees: ik eet dan niet voor half 10 ’s avonds). Samen met een studiegenoot besloten we iets te eten te halen bij Taco Mundo, wat absoluut geen aanrader was..

Taco Mundo

Samen met mijn moeder ging ik heel even naar Schiedam om iets op te halen. Ik was nog nooit eerder in Schiedam geweest, maar het is een hele leuke oude stad. De moeite waard om een keer door heen te lopen.

Schiedam

Al een hele lange tijd wilde ik naar de film La La Land, want he Ryan Gosling speelt erin en hij heeft natuurlijk super veel prijzen gewonnen. Voordat de film begon aten we bij Lantaren Venster. Voor niet al te veel geld kan je hier lekker eten voor de film. Daarnaast houden ze ook nog eens rekening met de tijd waarop de film draait. Je zal dus altijd op tijd kunnen eten. LantarenVenster zit op de Kop van Zuid in Rotterdam. Als je deze uitloopt heb je een super mooi uitzicht op de Erasmusbrug. Het blijft een mooi plaatje!

Lantaarn Venster

Erasmusbrug 's avonds

Langzaamaan wordt ons huis steeds gezelliger. Mijn vriend en ik wilden al een tijdje reisfoto’s ophangen aan de muur. Dus het was tijd wissellijsten te kopen en alles op te hangen. Omdat alles natuurlijk heel precies opgehangen moest worden kwamen mijn ouders ons even helpen. Dit is het eindresultaat.

Fotocollage

Omdat ik vrijwel elke dag met de NS moet reizen, zal een week nooit voorbij gaan zonder problemen. En ook deze maand is het weer feest. Ik heb er 3 uur over gedaan om van Rotterdam naar Tilburg te reizen. Ik heb zowat op elk station vast gestaan en uiteindelijk bij Lage Zwaluwe een bus gepakt om daar vervolgens nog een uur te wachten op een trein… Maar ik ben uiteindelijk aangekomen.

In de oude Van Nelle fabriek wordt de Swan Market af en toe georganiseerd. Op een regenachtige zondag besloten we hier even heen te gaan. Uiteraard probeerden we weer eens iets lekker uit. Dit keer koos ik voor een bun met kipsaté. Altijd goed!

Swan Market

Sharp Sharp is mijn nieuwe verslaving. Ze maken hier gezonde gebakjes: geen suiker, gluten en melkproducten! Yummy!

Swan Market

Halverwege de maand heb ik een goede vriendin gedag moeten zeggen omdat ze 3 maanden lang gaat reizen door Azië. Iets wat ik ook heel graag wil gaan doen volgend jaar. Dus vol bewondering en enthousiasme heb ik nog wat tips met haar uitgewisseld tijdens een etentje met nog twee andere vriendinnen.

De rest van het eten kwam later 😉

Deze maand is er in het Gemeente Museum van Den Haag een expositie van Givenchy. Ik nam hier een kijkje en kan het zeker aanraden. Wat een prachtige kleding! Het leuke aan de expositie is dat alle kleding eigenlijk nog zo van deze tijd is, eigenlijk zou ik alle jurken wel een keer willen dragen.

Stedelijk museum Rotterdam

Er was ook nog een expositie van Mondriaan. Omdat hij natuurlijk hele bekende werken heeft hebben we hier ook nog een kijkje genomen. Zelf heb ik niet heel veel met moderne kunst, maar dit kon ik toch wel waarderen. Na het museum hebben we een rondje gelopen door de stad om daar nog te genieten van een heerlijke lunch.

Mondriaan Stedelijk museum Den Haag

Den haag hotspot

Sinds vorige week zondag hebben we eindelijk een kast in huis. Eindelijk opbergruimte. Op dit moment wachten we nog steeds op de rest van de lampen en nog een paar andere kleine dingen. Hopelijk is het volgende week dan echt af!

Sushi!

Afgelopen weekend kwamen Romy en haar vriend bij ons langs om sushi te eten. Een tijd geleden hebben wij een artikel geschreven, waar we een tegoedbon van Thuisbezorgd.nl voor hebben gekregen als prijs. We bestelden sushi bij Mr. Bento in Rotterdam, aanrader!Sushi Mr. Bento

Hoe was jullie maand?

Liefs,
Marije

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.