Travel diary

Travel Diary #3: drie weken vakantie

Deze maand was een drukke maand, ik had namelijk maar liefst 3 weken vakantie. Omdat ik 1 maart begonnen ben bij mijn nieuwe baan, was ik een paar weken eerder gestopt bij mijn stage. Zo kon ik nog even genieten van mijn laatste weken als “student”. Wil je weten wat ik allemaal gedaan heb in die 3 weken? Kijk dan met me mee!

Mijn eerste vrije dag begon ik met een dagje shoppen in Rotterdam! Dat had ik al een tijdje niet meer gedaan, dus ik dacht laat ik weer eens gaan shoppen. Maar van shoppen krijg je natuurlijk honger en om die honger te stillen heb ik in Rotterdam een super leuk en gezond tentje gevonden. Het restaurant heet Sugo! Hier serveren ze kleine stukjes biologische pizza’s en elke dag zijn er wel verschillende soorten smaken. Ik kom hier redelijk vaak om snel en toch wat warms te eten voor de lunch.

Travelplog

Daarna was het op 5 februari tijd voor carnaval! Ik heb carnaval gevierd in Breda en deze keer was mijn tweede keer dat ik het ging vieren. Natuurlijk een ontzettend gezellige avond met mooi en ook heel veel grappig verklede mensen!

Travelplog

Mijn vader is elke woensdag vrij en we besloten de stad in te gaan. Ik wilde graag het Timmerhuis zien, een nieuwe gebouw achter het stadhuis. In het Timmerhuis bevindt zich Museum Rotterdam. Wij waren al eens naar een tijdelijke tentoonstelling van Museum Rotterdam geweest, genaamd de aanval. Deze ging over de bombardementen in Rotterdam en was een ontzettend gave en indrukwekkende tentoonstelling. Nu ik hoorde dat Museum Rotterdam een vaste plaats had gekregen in het Timmerhuis wilde ik even een kijkje nemen. Helaas viel dit erg tegen en was de tentoonstelling bij lange na niet zo spectaculair als de Aanval. Niet echt een aanrader wat mij betreft, maar het gebouw van het Timmerhuis is wel mooi om te zien!

Travelplog

Om weer de honger te stillen waren we naar de Markthal geweest en bovenop op 1 van de terrasjes vindt je het restaurant Sicily, waar ze goede Italiaanse gerechten serveren. En ook nog eens op een artistieke manier! Wij gingen voor de bruscetta en tomatensoep.

Travelplog

Ook ben ik in mijn vakantie een dagje naar Amsterdam geweest samen met mijn ouders. Ik ben groot fan van het Rijksmuseum en ik had het nog steeds niet bezocht na de grote renovatie! Dus dit was de ultieme kans om naar het Rijksmuseum te gaan. De rest van de middag hebben we een beetje aan de grachten geslenterd en nog de Kalverstraat bezocht.

Travelplog

Travelplog
In het Rijksmuseum hebben ze blijkbaar ook een prachtige bibliotheek!
Travelplog
Ook vandaag gingen we voor de tomatensoep, erg lekker, maar wel prijzig in het Rijksmuseum.

Afgelopen weekend ben ik een weekendje naar Porto geweest. Helaas hadden we de eerste dag regen, maar de tweede dag scheen heerlijk de zon, en wat is het dan warm! Natuurlijk komt er nog een uitgebreid artikel over Porto, maar hier alvast wat foto’s!

Travelplog
Op de heenweg was het boven in de lucht mooier weer dan in Porto haha!
Travelplog
Toen de zon te voorschijn kwam was het ook echt prachtig weer!
Travelplog
Ribeira is één van de leukste wijken van Porto met prachtige huisjes!

Dit was de maand februari alweer voor mij, op naar maart! De start van mijn eerste baan, dus een erg spannende maand voor mij.

Hoe was jouw maand? Heb je nog leuke dingen gedaan?

Liefs,

Romy

“The most important thing is to enjoy your life – to be happy – it’s all that matters.”  – Audrey Hepburn

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Wat een leuke maand! Lekker veel gedaan 🙂 Ik ben nog nooit in het Rijksmuseum geweest, terwijl ik vlakbij Amsterdam woonde. Oeps haha. Porto lijkt me geweldig, wil ik ook een keer heen. Februari was de maand van New York en onze verloving, dus bij voorbaat al de beste maand van het jaar hahaha

    1. Wauw super zeg! En gefeliciteerd!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.