Travel diary

Travel diary #2: verrassingsweekendje weg

Mijn eerste travelplog is hierbij een feit. In januari begon ik het jaar goed door het nieuwe jaar in te luiden bij de Londen Eye, maar gelijkertijd sloot ik een hele leuke periode in Londen af. Bij thuis komst in Nederland werd ik verrast met vele uitjes en heb ik geen moment stil gezeten. Benieuwd hoe mijn maand eruit heeft gezien?

Zoals ik al zei luidde ik het jaar in bij de Londen Eye met prachtig vuurwerk! We hadden al een paar maanden van tevoren kaartjes gekocht om vervolgens nog vier uur buiten in de kou te staan, om toch een goede plek te bemachtigen. Gelukkig was het niet ijzig koud en gingen de uurtjes snel voorbij. Romy heeft in haar vorige plog nog meer verteld over deze avond. De dagen er na was het vooral veel inpakken. Ik ging met 2 koffers naar Londen en ging met 3.5 koffer naar huis (toch iets niet goed gedaan… ;-)). Gelukkig kreeg ik veel hulp van Romy, Tim en mijn vriend. Want zonder hun was het toch een stuk lastiger geweest om naar huis te komen.

Toen ik eenmaal thuis was, had ik een hoop tijd in te halen met vriendinnen en familie. Van het ene restaurantje ging ik naar het ander. Maar met een travel- en foodblog is dat natuurlijk helemaal niet erg.

Zo startte ik het nieuwe jaar goed met een stevige lunch bij de Bakkerswinkel in Rotterdam. Na niet veel tijd doorgebracht te hebben met mijn moeder (omdat ik in Londen was) was het tijd om eens lekker bij te kletsen onder het genot van een heerlijke lunch.

Bakkerswinkel Rotterdam

Naast al het eten moet er natuurlijk ook nog een beetje bewogen worden. Ik nam mijn hond mee en ging een stuk lopen in de buurt met een heerlijk zonnetje! Alsof het lente aan het worden is!

IMG_5423

Halverwege januari had mijn vriend een verrassing voor ons geboekt. Omdat we elkaar niet veel gezien hebben in Londen wilde hij iets leuks cadeau geven. En omdat hij weet dat ik totaal niet van verrassingen houd, wilde hij het niet zeggen…

Maar uiteindelijk was het heel erg leuk! Bij het ontbijt kreeg ik te horen dat we een weekend naar Amsterdam gingen en daar allemaal leuke dingen gingen doen.

Coffee & Coconut

Al vrij snel na aankomst gingen we richting de Pijp, om wat te eten bij Coffee & Coconut. Een hele leuke zaak, waar je veel lekkers kan eten. Het enige nadeel van Coffee & Coconut is dat er vrijwel altijd een rij staat. Gelukkig hoefde wij maar 15 minuten te wachten zodat we ‘s middags nog genoeg leuks konden gaan ondernemen.

IMG_5518

We gingen onder andere op een rondvaartboot lekker de toerist uithangen. Leuk om een keer gedaan te hebben!

IMG_5561

De volgende dag was het onwijs mooi weer en gingen we richting het rijksmuseum. Op het plein was een grote ijsbaan te vinden waar mensen van jong tot oud lekker aan het schaatsen waren.

IMG_5566

En natuurlijk kon deze foto niet vergeten worden, de mooie grachtenpanden van Amsterdam. Ik kan er foto’s van blijven maken!

Foodhallen

Na een stevige wandeling door de stad namen we nog even een kijkje bij de foodhallen in Amsterdam. Het was hier wederom erg druk, hierdoor konden we niet echt een plekje vinden. Gelukkig zijn er nog genoeg leuke restaurantjes in de buurt.  Zeker de moeite waard om even heen te gaan als je in Amsterdam bent. De sfeer is heel goed. Romy en ik hebben een artikel geschreven over de foodhallen, dat kan je hier lezen.

Na het weekend in Amsterdam zaten mijn twee vrije weken er helaas alweer op en begon ik met mijn afstudeerstage in Den Haag. Een nieuwe uitdaging is van start gegaan!

Gado Gado salade

Maar naast het lopen van stage, maak ik nog steeds ruimte voor tripjes. Mijn vriend moest naar Nijmegen en ik ging gezellig mee. Wij hebben samen een half jaar in Nijmegen gewoond en stiekem zouden we zo weer terug willen. Nijmegen zit vol met leuke hotspots. Wij besloten om bij Viking te gaan lunchen en ik koos voor een Gado Gado salade. Wat was dit lekker..

IMG_5710

Wachtend op de trein heerlijk wakker worden met een mooi ochtend zonnetje. Nu al zin in de zomer! Ben je benieuwd wat Romy afgelopen maand heeft gedaan? Bekijk dan haar travelplog hier.

Hebben jullie nog plannen voor de komende weken? En wat vonden jullie het leukst in januari en februari?

Liefs,

Marije

“The most important thing is to enjoy your life – to be happy – it’s all that matters.”  – Audrey Hepburn

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.