Travel diary

Travel diary #15: Eindelijk op vakantie!

Juli was de maand dat ik eindelijk op vakantie ging! Wat was ik hier aan toe, even lekker 1,5 week vrij. Ook kon ik weer heerlijk even van mijn passie voor reizen genieten en natuurlijk van het mooie zomerse weer. Ben je benieuwd waar ik heen ben geweest? Lees dan verder.

Mijn vakantie begon met een weekendje in Limburg. We hadden een overnachting in Heerlen, omdat we hier naar Essential Festival zouden gaan. We hebben er gelijk een weekendje van gemaakt en zijn we onder andere in Valkenburg geweest. In deze Nederlandse stad heb je een ultiem vakantiegevoel, met alle terrasjes en goede restaurants.

travelplog
Zonsondergang in Valkenburg

De volgende dag spendeerden we op Essential Festival. Dit is een heel klein festivalletje, maar dat vinden wij juist heel erg leuk. Niet te groot, niet te druk en je kunt over gaan en staan waar je maar wilt. Wij kwamen vooral voor de set van Lucas & Steve, zij hadden hun eigen Skyline Sessions stage. Wat was dit een toffe afsluiter van de dag!

travelplog

De volgende dag gingen we dan echt op vakantie. Wij stapten in het vliegtuig richting Genève om een weekje te spenderen bij mijn familie in Zwitserland. Na aankomst pakten we de trein richting Sion, deze treinroute is een echte aanrader. Je gaat vlak langs het meer van Genève en door de vallei tussen de hoge bergen.  Ookal duurt de reis zo’n twee uur, je verveelt je zeker niet door het prachtige landschap.

travelplog

We hebben heel veel geluk gehad met het weer de week van onze vakantie, het was elke dag zo’n 25 tot 30 graden. Toen we eenmaal boven op de berg waar mijn familie woont waren aangekomen kon het relaxen beginnen! We werden elke ochtend wakker met een spectaculair uitzicht, zoals je hieronder ziet. Het is zo anders slapen in Zwitserland dan in Nederland. Het is pikkedonker, ‘s nachts zie je prachtig veel sterren in de lucht, je wordt wakker gemaakt door de bellen die om de nekken van koeien hangen of je hoort midden in de nacht een vos geluiden maken.  Je bevindt je echt even in een andere wereld en daarom komen wij juist altijd zo tot rust tijdens een vakantie in Zwitserland.

travelplog

Omdat in Zwitserland het weer snel kan omslaan kan je altijd een dagje richting het meer van Genève rijden voor een ultiem zomers dagje. Zo zijn we ook een dagje naar Lausanne geweest, een erg heuvelachtige stad, waar je zeker je beenspieren kunt trainen!

travelplog

Ook zijn we lekker de bergen in gegaan. We zijn bijvoorbeeld naar de Sint Bernardpas gegaan. Dit is op de grens met Italië. Op deze pas heb je een kennel voor Sint Bernard honden en deze worden ook los uitgelaten. Als je de bergen gaat beklimmen kun je ze dus gewoon tegenkomen! Ik ben stiekem een beetje verliefd geworden op deze honden, wat zien ze er toch prachtig uit.

travelplog

Op de Sint Bernardpas heb je van allerlei kanten ook prachtige uitzichten!

travelplog

travelplog
On top of the world!

Ook zijn we met heel de familie, zo’n 10 man, gaan barbecueën in de bergen. Zoals je hieronder wel ziet, volledig op de natuurlijke manier. Van hout van de bomen hebben we een vuurtje gemaakt en daar het vlees op geplaatst. Dit was een hele gezellige dag en echt wat quality time met de familie. Wil je weten wat de beste tips zijn om tijdens een vakantie in Zwitserland te doen? Ga dan naar dit artikel. 

travelplog

Eenmaal thuis gekomen begon het werkende leven weer erg snel. We hebben nog wel van de AH Dinerbonnen gebruik kunnen maken en zijn bij Shiki & Sushi Lounge uiteten geweest. Wat is de sushi hier lekker, veel beter dan in een all you can eat restaurant. Wil je weten wat je nog meer eet tijdens een driegangenmenu bij Shiki & Sushi Lounge? Je leest het hier.

travelplog

Komende maand staat er gelukkig nog niet heel veel op de planning. Wel gaan we naar Mysteryland volgende week waar ik heel veel zin in heb en de komende maanden staan waarschijnlijk ook weer vol met verjaardagen gepland!

Wat heb jij afgelopen maand allemaal gedaan?

Liefs,

Romy

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. Prachtige foto’s!

    Leuke blog ook om te lezen.

  2. Wat een prachtige foto van jou in de bergen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.