Accommodaties Cuba Tips

5 praktische reistips voor een reis door Cuba

Cuba is een redelijk populaire vakantiebestemming onder Europeanen, echter Cuba lijkt in de verste verte niet op Europa. Dus ga jij naar Cuba, bereid je dan goed voor op deze reis om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Deze praktische reistips helpen jou bij het maken van een ultieme roadtrip door Cuba.

1. Voldoende geld op zak

Eén van de belangrijkste tips is voldoende geld op zak te hebben. Klinkt opzich logisch, maar in Cuba is het essentieel. Er zijn verschillende plekken in Cuba waar het nog niet mogelijk is om geld te pinnen uit een bankautomaat. Wij hebben zelf contant geld meegenomen naar Cuba, wat erg handig is bij aankomst. Wanneer je het vliegveld uitloopt kan je  dit gelijk aan de linker- en rechterkant geld wisselen. Nu zal je misschien denken waarom neem je geen Cubaanse dollars mee naar Cuba? Heel simpel, deze zijn niet verkrijgbaar in Nederland.

In de winkels is het vrijwel nooit mogelijk om te pinnen. Wij hebben tijdens onze reis altijd moeten betalen met cash.

Wat als je geen cash geld meer hebt?

Gelukkig zijn er in alle steden geldautomaten te vinden waar je geld uit de muur kan halen. Er wordt altijd aangegeven dat dit alleen met een creditcard kan, maar je kan ook redelijk vaak je maestro kaart gebruiken. Ondanks dat dit kan, zou ik er toch voor zorgen dat je een creditcard bij je hebt in geval van nood.

Praktische reistips rondreis Cuba

2. Boek via Airbnb de mooiste accommodaties

Accommodaties boeken in Cuba vergt iets meer tijd en energie dan je waarschijnlijk gewend bent. Een accommodatie boeken via Booking.com is dan ook (bijna) niet mogelijk. Er zijn genoeg accommodaties te vinden wanneer je op locatie bent, maar wil je zeker zijn van een leuke plek dan zijn sites als Airbnb en Hostelworld heel betrouwbaar en bovendien werken ze goed. Wij hebben zelf ook via deze sites Casa Particulars geboekt en ze waren altijd top en zelfs boven verwachting. Mocht je boeken via Airbnb, gebruik dan deze link voor korting.

Mooiste Accommodaties Cuba

3. Internetten in Cuba

Internet wordt steeds toegankelijker in Cuba. Tijdens onze vakantie kregen wij van enkele Cubanen te horen dat de overheid het openbaar wilt maken voor iedereen, echter is er nog niet duidelijk wanneer dit gaat gebeuren. Maar heel eerlijk, wij vonden het heerlijk om volledig afgezonderd te zijn van onze mobiel en de wereld. Zo geniet je nog veel meer van het Cubaanse leven.

Maar mocht je toch internet willen hebben (en ik moet toegeven soms is het gewoon heel handig) dan kan je een tegoedkaart kopen bij Etesca. Wij kochten een kaart voor 5 uur, die ongeveer €7.50 kostte. Houd er wel rekening mee er gevraagd wordt om legitimatie, dus niet vergeten mee te nemen.

4. Taxi delen naar volgende locatie

Reizen in Cuba is zonder een huurauto heel goed te doen. Er zijn verschillende mogelijkheden om te reizen door het land. Zo zijn er Taxi collectivo’s, normale taxi’s en bussen die je naar een volgende bestemming kunnen brengen. Wij hebben ze allemaal gebruikt omdat de ene plaats net wat makkelijker bereikbaar is dan de andere. Een taxi collectivo is een taxi die je deelt met meerdere mensen (die je niet kent), daarnaast bevat deze taxi geen airco. Dus in de zomermaanden is het behoorlijk heet in deze taxi’s. Ondanks dat er geen airco in deze auto zit, zijn de ritten wel gezellig door de vele mensen die je leert kennen. Ga jij een lange afstand aanleggen kan ik het wel aanraden om te kiezen voor een bus. Deze zijn heel comfortabel, hebben airco en ‘voldoen’ aan de Europese normen.

Via Taxi collectivo rondreizen Cuba

5. Bescherm jezelf tegen de zon

De zomer in Cuba is heet, heel erg heet. Zorg dat je met een mooie pet of hoed naar Cuba gaat om jezelf te beschermen tegen de zon. In de zomermaanden loopt de bevolking ook vaak met paraplu’s. Een ideale oplossing, je loopt gelijk in de schaduw en je hoeft ook geen pet/hoed op. In elke Casa particular hebben ze wel een paraplu om te gebruiken, dus laat ze lekker thuis en vraag er naar bij aankomst in de casa.

Hopelijk heb jij iets aan deze praktische reistips. Mocht je nog andere toevoegingen horen, laat ze dan achter bij de reacties.

Liefs,
Marije

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Thomas zegt:

    Hoi Marije, ik was van plan om via AirBnB een aantal casa’s te boeken maar nu moet ik een doel van verblijf in Cuba opgeven? Wat heb jij hier ingevuld, aangezien er geen ‘gewone vakantie’ bij staat als doel?

    Thanks!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.