5 tips: Hoe haal je alles uit je citytrip?

Een citytrip vliegt vaak in vogelvlucht voorbij omdat er zoveel te beleven is in de stad. Met deze 5 tips haal jij alles uit je citytrip en ontdek je de leukste plekjes.

#1 Sla je favoriete bestemming op

Zoals jullie al vaker hebben gelezen (lees hier) ben ik fan van Google Maps. Via de app kan je favoriete plekken opslaan, op deze manier weet je altijd de leukste hotspots te vinden. Zelf download ik altijd de plattegrond van de bestemming. Hierdoor is de kaart overal beschikbaar. Wanneer je onverwachts ergens heen rijdt heb je alle leuke spots direct bij de hand.

#2 Gebruik instagram

Instagram is de app van social media die je leven een stuk makkelijker kan maken. Met deze app kan je heel veel leuke hotspots vinden. Zo kan je natuurlijk je locatie opgeven maar ook zoeken naar bepaalde locaties waar je foto’s van wilt zien. Veelal zoek ik op een hashtag of zoek ik naar accounts van mensen die bijvoorbeeld in Bali zijn geweest. Erg leuk om inspiratie op te doen en je kan er makkelijk een screenshot van maken zodat je ze altijd terug kan vinden op je telefoon.

#3 Koop een digitale Lonely planet

Een reisgids op papier is natuurlijk heel makkelijk om door te bladeren en ik moet eerlijk zeggen dat ik er bij zweer. Elke vakantie heb ik weer een papieren versie bij de hand zodat ik voor vertrek mijzelf goed kan inlezen over de bestemming. Maar tijdens de reis is er niets vervelender dan die zware reisgids in de tas, je moet al genoeg zware dingen meesjouwen (denk aan filmapparatuur). Daarom vind ik het altijd handig om een digitale Lonely Planet aan te schaffen of andere apps die de leukste plekken (restaurants etc.) opsommen. Scheelt je een hoop gesjouw en je hebt net zoveel informatie bij de hand.

#4 Check online in

Omdat je tijdens een citytrip veelal een beperkt aantal dagen hebt om de stad te bezoeken wil je uiteraard elk uur goed benutten. Om heel makkelijk tijd te besparen is het aan te raden om online al in te checken en alleen te reizen met handbagage. Hierdoor hoef je niet op tijd te zijn om je bagage af te geven en kan je nog een paar uur langer de stad verkennen.

#5 Lees blogs voor de leuke tips

Mijn grootste inspiratie bron voor een nieuwe bestemming is zoals ik net al noemde Instagram. Maar voor mijn vertrek struin ik zoveel mogelijk travelblogs af om te zien wat ik echt niet mag missen als ik op bestemming ben. Op internet zijn zoveel tips te vinden over bestemming en ook de foto’s zeggen vaak al meer dan genoeg..

Wat zijn jouw beste tips om je tijd optimaal te benutten?

Liefs,
Marije

2 thoughts on “5 tips: Hoe haal je alles uit je citytrip?

  1. Jannike says:

    Een offline map is inderdaad heel handig! Vaak maak ik screenshots van alles dat mij leuk lijkt om te zien en heb ik het altijd bij de hand op m’n telefoon 🙂

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.