Een week in Zwitserland!

Omdat ik familie in Zwitserland heb wonen ga ik hier vaak naartoe op vakantie. Vaak gaan we in de zomer, terwijl de meeste mensen Zwitserland alleen zien tijdens de wintersport. Maar het land heeft veel meer te bieden dan dat! Vandaag geef ik je wat leuke ideeën om te gaan doen in Zwitserland

Montreux

Montreux is eigenlijk een chique badplaats aan het meer van Genève. Als het mooi weer is in de zomer is het hier heerlijk vertoeven. Je kunt lang de boulevard lopen, heel veel shoppen, en natuurlijk zwemmen in het meer van Genève. Ook vind er elk jaar in Montreux een jazz festival plaats!

Zwitserland

Zwitserland

Zwitserland

Sint Bernard pas

Na een lange tocht door de bergen te rijden en je eenmaal helemaal bovenaan bent aangeboden kwamen we aan bij de Sint Bernard pas op 2569 m hoogte. Hier vind je ook de grens tussen Zwitserland en Italië. Waarom je echt een stop moet maken op deze pas is eigenlijk vanwege de prachtige uitzichten. Je hebt er een prachtig mooi meer en je kunt er ontzettend veel bergtoppen van dichterbij zien. Wat heel grappig is dat als je in 1 minuut de grens over gaat naar Italië er gelijk door iedereen Italiaans spreekt.

Zwitserland

Zwitserland

Wat ook ontzettend leuk is op deze pas is dat er een Sint Bernard hondenkennel is. Hier kun je deze prachtige beesten bewonderen en aaien. Twee keer per dag worden deze honden uitgelaten in de bergen, dus als je een bergwandeling maakt kan je de Sint Bernard honden ook nog eens tegen komen.

Zwitserland
Een prachtig uitzicht op de Italiaanse Alpen!

Zwitserland

Zwitserland

Wandelen en barbecuen in de bergen

Overal waar je maar kijkt zie je bergen, dus wij hebben dan ook veel gewandeld door de bergen. Je kan allerlei routes afleggen, zowel lopend als met de fiets. Bij ons op de berg kon je zelfs naar beneden steppen! Ook hebben wij een dag midden in de bergen gebarbecued van hout van de bomen, houtskool gevonden in de bergen en een glaasje water van bergwater. Lekker puur natuur en ontzettend gezellig!

Zwitserland

Zwitserland

Genève

Omdat wij vanaf Genève naar huis vlogen hebben wij ook een dagje gespendeerd in deze stad. Wat erg leuk is om te doen is een boottochtje over het meer van Genève en de 140 meter hoge fontein van dichtbij te bewonderen. Ook zijn wij richting de kathedraal gelopen en daar de torens ingegaan voor een super mooi uitzicht over de stad!

Zwitserland

Dit is een kleine greep uit wat wij tijdens ons weekje naar Zwitserland hebben gedaan. Heel veelzijdig en je kunt je zo bewegen van langs het water naar hoogte!

Ben jij weleens in de zomer in Zwitserland geweest?

Liefs,

Romy

One thought on “Een week in Zwitserland!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *