Sunrise tour Borobudur – Indonesië

Tips indonesie

Eén van bekendste tempels van Java, een tempel die jaarlijks miljoenen bezoekers trekt. Maar wat is er zo bijzonder aan deze tempel en waarom moet je kiezen voor de Sunrise tour naar de Borobudur? Je leest het hier.

Wanneer je in het donker rustig naar de tempel loopt heb je werkelijk geen idee wat er gaat gebeuren en wat je gaat zien. Na een kleine wandeling door een park beklim je met je zaklantaarn de tempel en wacht je rustig tot het zonnetje langzaam achter de berg opkomt. Dat moment is magisch, de natuur maakt zich langzaam op voor het begin van een nieuwe dag.  De zon verlicht de elementen van de Borobudur.

DSC06375

Uiteraard is de zonsopgang niet voor iedereen weg gelegd. Om 03.00 word je opgepikt vanuit je hotel. Wij kregen een goodiebag met een sandwich en bananen mee om bij de tempel te ontbijten. Het grote voordeel van deze tour is dat het nog redelijk rustig is bij de tempel.

Wanneer de tempel officieel haar deuren opent komen de eerste bussen met toeristen al aan bij de tempel. Dit zijn vooral Indonesische toeristen die niet veel buitenlandse toeristen hebben gezien, dus ben je blond en lang? Pas maar op, ze staan voor je in de rij om op de foto te gaan.

dsc06298

Het bijzondere aan de Borobudur is dat je de gehele tempel kan beklimmen. De tempel is opgebouwd uit meerdere etages en op de bovenste drie etages vind je de bijzondere stupa’s. In deze stupa’s bevinden zich beelden, volgens lokaal bijgeloof moet je deze beelden aanraken om het eeuwige geluk te vinden. Helaas zijn veel van deze beelden ernstig beschadigd.

Een bezoek aan de tempel kan goed gecombineerd worden met een fietstour. Tijdens deze fietstocht maak je kennis met lokale sporten, breng je een bezoek aan een dorp en ga je langs een markt waar de lokale bevolking haar boodschappen doet. Je leert hierdoor goed het land kennen en hoe er geleefd wordt buiten de stad. Een groot verschil kan ik wel zeggen, maar iets wat je zeker moet ontdekken.

dsc06367

Als scooterfan kan ik niet ontkennen dat een tocht met de scooter de moeite waard is. Je kan alles makkelijk bereiken, je staat niet in de file en vooral de vrijheid om alles te ontdekken. Mocht je tijd over hebben, huur een scooter en ontdek het mooiste van Java. Je zal een groot fan worden.

dsc06410

Voor de sunrise tour en het fietsen betaalden wij rond de €40 per persoon, inclusief vervoer en ontbijt bij de Borobudur. Wil je meer weten over Java/Indonesië? Klik dan hier.

Liefs,

Marije

2 thoughts on “Sunrise tour Borobudur – Indonesië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *