Rondreis door Toscane, Italië

Een rondreis door Toscane langs de prachtigste Italiaanse landschappen van Italië. Het is een vakantie die je niet snel vergeet. Benieuwd wat de ideale route is om te rijden? Lees dan verder.

Een mooie rondreis door Toscane is zo geregeld. Het makkelijkst is om de reis te starten in Pisa. Met Ryanair vlieg je voor minder dan €100 naar Pisa. Hier kan je besluiten om een auto of een Vespa te huren. Eigenlijk kan het avontuur dan al beginnen.

Stage 1: Pisa – San Gimignano – Siena

Pisa is een stad waar niet heel veel te doen is afgezien van een toeristen foto maken bij de toren van Pisa. Binnen één dag heb je de stad goed gezien en is het tijd om de roadtrip te starten. Vanuit Pisa kan je één van de leukste steden van Toscane bezoeken, namelijk San Gimigniano. Een oude stad gelegen op een heuvel. Het is klein en omringd door grote stadsmuren. Op het grote plein vind je een bekende ijssalon, waar je gerust 20 minuten in de rij kan staan voor een ijsje, maar dan heb je ook wel wat! Na een korte stop voor een lunch kan je eventueel al verder rijden naar Siena. Stage 1 is een behoorlijk lange reis dus die zou eventueel ook verdeeld kunnen worden over twee dagen, zodat je meer tijd kan doorbrengen in de omgeving.

Rondreis Toscane: San Gimignano

Stage 2: Siena – Chianti – Florenze

De mooiste route die je kan rijden is door Chianti. ’s Ochtends vertrek je vanuit Siena richting Chianti. Chianti staat bekend om haar mooie landschappen die vol staan met druivenstruiken. Reden genoeg om hier een tussenstop te maken om wijn te proeven en natuurlijk de druiven te proeven die in de struiken groeien. Echter moet ik toegeven dat de druiven die ik proefde vooral bestonden uit pitten, dus ik ben benieuwd hoe hier lekkere wijn van gemaakt kan worden. Net voordat je een wijntje teveel zou drinken is het tijd om verder te rijden naar Florence. Dit is één van de bekendste steden in Toscane. Eind van de middag zal je de stad binnen rijden om daar nog meer in contact te raken met de Italiaanse cultuur – het eten – en de wijn. Hier kan iedereen wel aan wennen. Florence wordt ook vaak gekozen als citytrip omdat hier veel te zien is. Het is aan te raden om hier minimaal twee nachten te verblijven.

Route Toscane: Chiant

Stage 3: Florence – Vinci – Lucca

Omdat Toscane nog veel meer te bieden heeft is het tijd om Florence achter je te laten en verder te rijden naar Vinci. In Vinci is het museum van Leonardo Da Vinci te vinden. Het dorp zelf is verder geen echte bezienswaardigheid, maar de omgeving is prachtig. Tijdens onze trip hadden wij zin in wat spanning en avontuur en besloten een een steile berg op te rijden, maar helaas kon onze scooter het niet aan. Dus geen aanrader..

Tijdens de tocht kom je steeds iets dichterbij de heuvels van Toscane. Wanneer je richting Lucca rijdt trotseer je deze heuvels. Wat zorgt voor hele leuke en gevarieerde routes.

Net buiten het centrum van Lucca hebben wij overnacht. In Lucca zelf mag je niet met de auto of scooter komen. Wij verbleven hierdoor ook net buiten het centrum van de stad. Zo waren wij binnen enkele minuten in het centrum maar konden we ook genieten van een mooi zwembad bij het hotel. Na een aantal drukke dagen reizen is een zwembad zeker geen overbodige luxe.

Lucca is zowel ’s avonds als overdag een hele leuke stad om te bezoeken. Wij aten ’s avonds bij een kunstgalerij. Heel bijzonder om mee te maken en het eten was heerlijk. Daarnaast zijn er in de stad nog genoeg leuke plekken om te genieten van een drankje na het eten.

Stage 4: Lucca – Montefegatesi – Lucca

Reizen kan best vermoeiend zijn en daarom besloten we in de buurt van Lucca langer te blijven om meer van de omgeving te kunnen zien. Zo leer je stad beter kennen en is er tijd om een even uit rusten zowel bij het zwembad als aan rivier in de buurt. Door de bergen zijn er in deze omgeving veel tunnels die ervoor zorgen dat je binnen een korte tijd veel van de omgeving kan zien. Zo besloten wij na een ochtend touren dat het tijd was om te relaxen bij een rivier. IJskoud water, maar heerlijk om even af te koelen. Later in de middag reden we door de bergen om Monte en omgeving te ontdekken.

Route Toscane: Lucca

Roadtrip Toscane Lucca

Stage 5: Lucca – Pisa

Pisa is de laatste bestemming van de rondreis door Toscane. Deze afstand naar Pisa is niet heel lang en daarom goed te combineren met een middag aan het strand. Vanaf het strand reden we naar Pisa, waar we nog opmerkelijke plekjes zijn tegengekomen. Zo reden wij langs een weg die omringd was met alleen maar weilanden en bij elk weiland zat een vrouw volop in de zon op een stoel.. Je weet natuurlijk al wat wij dachten: de wallen van Toscane. Hele aparte gewaarwording.

Aangekomen in Pisa kan je nog heerlijk genieten van de laatste pasta’s, ijsjes en de Italianen. Langs het water zijn er diverse restaurants/cafés waar je je laatste vakantieavond goed kan afsluiten.

Rondreis door Toscane Lucca

Na een rondreis door Toscane benieuwd geworden wat Italië nog meer te bieden heeft? Klik hier.

Wat is jouw favoriete route in Europa?

Liefs,
Marije

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *