Krk eiland Kroatië

Krk is het grootste eiland in de Adriatische Zee, de bijnaam van het eiland is ”het gouden eiland”. De bijnaam is ontstaan door de overvloedige producten die op het eiland groeien: druiven (wijn), olijven enz. Krk behoorde jarenlang tot het Kroatische centrum van de literatuur. Wij hadden van een Kroatische mevrouw een tip gekregen om naar dit eiland te gaan, zij vertelde ons dat de stranden hier net zo wit als op een tropisch eiland. Wanneer ik dit hoor, hoef ik niet lang te twijfelen om dit zelf te gaan ontdekken! Benieuwd wat dit eiland te bieden heeft? Lees dan verder.

Krk is een eiland dat makkelijk te bereiken is. Het eiland is verbonden met het vaste land door middel van een tolbrug. Binnen een uur rijd je van het noorden naar het zuiden van het eiland. Je kan in korte tijd dus veel van het eiland zien.

Wij verbleven in Malinska, een toeristische plek, gelegen aan een mooie baai in het westelijke gedeelte van Krk eiland. Het hotel waar wij sliepen (Hotel Malin) was heel goed, heerlijk zwembad en we hadden een mooie suite. Het eten wat in het hotel geserveerd werd vonden wij niet heel bijzonder. Echter het eten (€6 p.p)was helemaal niet duur.

Malinska

In Malinska zelf was op het moment dat wij er waren niet heel veel te doen, maar met een heerlijk zonnetje, cocktails en een strandbedje vermaakten wij ons prima. De stranden in Malinska vonden wij tegenvallen, hiervoor kan je beter naar Baska gaan. ’s Avonds liepen wij even over de boulevard, waar genoeg kraampjes en gezelligheid was. Als je op zoek bent naar een plek met goede hotels en lekker wilt luieren is het wel echt een goede locatie. Je hoeft hier niks ;-).

DSC09393-1024x680

naamloos-1024x800
Uitzicht tijdens het ontbijt

Baska

In Baska, gelegen in het zuiden van Krk, is een heerlijk groot zand strand te vinden waar je heerlijk kan zonnen. Verder zijn er veel restaurantjes waar je even bij kan komen van de warme zon. Mocht je nog zin hebben om te bewegen, zijn er genoeg watersport activiteiten en daarnaast kan je je natuurlijk wagen aan het maken van een bergwandeling. Wij waren hier echter iets te lui voor..

Het leuke aan Baska is dat het landschap veel ruiger is dan de rest van het eiland. Je ziet hier veel meer rotsen en de bergen zijn vrij kaal. Dit is een groot contrast met het noorden van het eiland.

DSC09405-1024x680

DSC09406-1024x680

image-1024x10241-1024x773

DSC09441-1024x680

DSC094361-1024x680

Krk stad

Krk is ook erg leuk, dit is een ommuurde vestingsstad. Het is een kleine stad met veel toeristische winkeltjes en er wordt heerlijke frozen yoghurt verkocht. Ondanks dat het de hoofdstad is van Krk eiland, zijn er alleen kleine winkels en kom je geen winkelketens tegen. Het is nog een echte ‘ouderwetse’ stad. Ondanks dat is het zeker een bezoekje waard. In Krk stad vind je onder andere een hele mooie oude kerk  en veel leuke cafés en barretjes. Helaas regende het de hele tijd toen wij hier waren, dus we hebben een klein rondje door de stad gelopen. Na de stad gezien te hebben zijn wij naar een aquarium gegaan. In het ‘aquarium’ stonden een paar bakken met water en wat koraal. Maar vooral nepvissen… Dus iets wat ik absoluut niet aan zou raden, mocht het regenen dan raad ik je aan om gewoon naar een leuke bar op te zoeken.

Krk stad. Bron
Krk stad. Bron

Verder is het een heel leuk eiland om te bezoeken, maar vooral een eiland om lekker te relaxen en aan het strand te liggen. Wij hebben de witte stranden niet gevonden, maar misschien vinden jullie ze wel?! 😉

Liefs,

Marije

 

”Ah, the smell of salt and sand. There is no elixir on this blessed earth like it.”  – Unkown

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *