Eten en drinken bij Villa Augustus, Dordrecht

”Hoe dichter bij Dord, hoe rotter het wordt”, zoals het gezegde. Maar mijn ervaring met Dordrecht bewijst het tegendeel. Dordrecht, de stad waar eerder dit jaar koningsdag is gevierd. Een stad waar ik regelmatig kom en vaak beland ik weer bij Villa Augustus. In deze blogpost vertel ik meer over mijn favoriete plekje in Dordrecht.

Villa Augustus was van oorsprong een watertoren. Tegenwoordig is het nog één van de oudste watertorens in Nederland. Pas sinds 2007 wordt de watertoren gebruikt als hotel en restaurant. Het leuke van deze plek is dat er een heel ontspannen sfeer hangt en er heel divers publiek komt. Het is een hele goede locatie voor feesten en partijen, vorige zomer was ik er toen er een bruiloft werd gehouden, heel sfeervol! Maar je kan er natuurlijk ook heen voor een heerlijke high tea of een heerlijk drankje.

Het restaurant is niet gevestigd in de watertoren zelf, maar in het naastgelegen pompgebouw. Het leuke van Villa Augustus is dat vrijwel alle ingrediënten die op je bord liggen uit de eigen moestuinen komen. Wanneer je doordeweeks naar het restaurant gaat, zie je geheid mensen de tuin onderhouden en dingen plukken. Een heel leuk concept, zo weet je tenminste hoe iets groeit en dat het echt van dichtbij komt. Zo proef je ook eens andere producten en eet je er vrijwel altijd seizoensgebonden producten. Zo hadden wij gekozen voor scones met een heerlijk biologisch sapje en de rabarbertaart.

Rabarbertaart en scones
Rabarbertaart en scones
Restaurant en de moestuin
Restaurant en de moestuin
De keuken
De keuken
De tuin
De tuin

IMG_8200

Naast hotel en restaurant is er ook nog een winkel waar ze allerlei zelfgemaakte producten verkopen zoals broden, groentes, scones en andere zoetigheden. Ook verkopen ze hier allemaal handigheden voor de mensen die groene vingers hebben en heel veel kookboeken. Toch ga ik liever zelf lekker bij Villa Augustus eten, dat is iets meer voor mij dan alles zelf te maken en te verbouwen haha! Maar als je er toch bent is het leuk om er even een kijkje te nemen.

Waar? Oranjelaan 7 in Dordrecht

Gaan jullie wel eens naar Dordrecht? En kennen jullie Villa Augustus?

Het is echt de moeite waard om er een keer heen te gaan!

 

Liefs,
Marije

“You don’t have to cook fancy or complicated masterpieces

– just good food from healthy ingrediënts” – Julia Child

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *