Rodeo’s in Cody: ‘Rodeo Capitol of the World’

Ten oosten van Yellowstone is de stad Cody te vinden. Een plaatsje die vooral bekend staat om de rodeoshows die gegeven worden. Hierdoor wordt de stad ook wel de ‘’Rodeo Capitol of the World’’ genoemd. In Cody zouden de westernfilms daarom ook zo opgenomen kunnen worden. Eigenlijk gebeurt alles in één straat, er zijn overal salons te vinden en door de hele stad rijden Harley Davidson’s.


Op het moment dat wij er waren werd er een drama-show gegeven die wederom in het teken stond van een echte western. Er werd voornamelijk geschoten, een hoop gelachen en de vrouwen speelde een grote rol met de aanwezigheid van hun borsten. Het verhaal zelf was misschien niet heel bijzonder, maar de sfeer erom heen was wel erg leuk.

DSC01076

Na de show was het natuurlijk tijd voor een voortreffelijke Amerikaanse hamburger bij restaurant & Saloon Buffalo Bill’s. Een heerlijke burger..

Hamburgers eten bij Buffalo Bill's
Hamburgers eten bij Buffalo Bill’s

Naast alle hamburgers die je bij de salons kan eten kan je ook nog een kijkje nemen in de geschiedenis van Cody. We hadden gelezen dat er een ‘Old trail town’ was. Maar bij aankomst viel dit er tegen. Het waren een paar huisjes die niet veel voorstelden en je moest nog entree betalen ook, dus dat hebben wij maar overslagen. Gelukkig was er tegenover de ‘old trail town’ nog een museum, waar we nog iets leerden over de geschiedenis van Cody.
DSC01103

Maar Cody wordt natuurlijk niet voor niets de Rodeo Capital of the World genoemd,  dus ’s avonds was het tijd voor een rodeoshow. Ik had nog nooit een rodeo gezien, dus ik wilde het graag gaan ervaren (ondanks dat het mij toch een beetje tegen staat). De show bestond uit rodeo’s met paarden en stieren. Begin van de avond zaten er vooral kinderen op de jonge stieren. Dit was wel echt een heel bizar gezicht, en ook erg gevaarlijk… Ook kwamen er kleine meisjes op paarden allemaal trucjes uitvoeren, eigenlijk net een circus.

DSC01153
DSC01240

Na alle acts van de kinderen begon het echte werk. Ik heb met open mond (en soms met handen voor mijn ogen) zitten kijken naar de rodeo. Dat mensen dit voor hun lol doen, wauw! Het is snel en gevaarlijk maar ze maken er wel een echte show van.

DSC01223

DSC01176

Het is leuk om een Rodeo gezien te hebben, maar ik zou er zelf niet nog een keer naar toe gaan. Nogmaals: het staat mij zelf een beetje tegen. De stieren en paarden krijgen een riem aan hun lichaam,  en door de irritatie van het touw gaan zij springen. Echt diervriendelijk is het dus niet. Al zal ik Cody en de rodeo’s niet snel vergeten.

In mijn volgende post zal ik schrijven over mijn reis door Yellowstone National Park.

Wat vinden jullie van een Rodeo? Zouden jullie het willen zien?

Liefs Marije

Courage is being scared to death, but saddling up anyway.  – John Wayer

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *